La tornada d'Antoine Griezmann no és una possibilitat que es contempli en el Barça. Donen per conclosa la seva etapa, i Joan Laporta creu que el millor per a tothom és que no torni després de la seva cessió en l'Atlètic de Madrid. Ja va tenir dues temporades per demostrar el seu nivell i la seva qualitat, però mai no va explotar totes les seves condicions, i va ser una decepció en tots els sentits. No va ser el líder que s'esperava, i per això van decidir donar-li sortida, malgrat la marxa de Leo Messi unes setmanes abans.

Xavi Hernández dona suport a la decisió del president, i també creu que l'internacional francès no encaixa en els seus esquemes. A més, el seu salari és massa elevat, i la situació econòmica que travessen no permet fer cap bogeria. Així que confien que els de Diego Pablo Simeone exerceixin l'opció de compra de la que disposen, que seria propera als 50 milions d'euros. Una xifra molt inferior als 136 que van pagar el 2019 els blaugrana.

En el Wanda Metropolitano, 'el Petit Príncep' ha estat important, si bé no ha aconseguit recuperar el nivell que va mostrar en el passat, i que el va portar a ser considerat com un dels millors jugadors del planeta. Però estan molt contents amb ell, i no oculten que estarien encantats de poder retenir-lo. Tanmateix, confien a poder negociar per provar de rebaixar la xifra que han de pagar. I en el Camp Nou ofereixen un mètode de pagament alternatiu: un canvi.

El Barça és disposat a deixar anar a Griezmann totalment gratis, sempre que rebin a un crack de la plantilla 'matalassera', que és del total grat de Xavi. Com molts ja es podien imaginar, el nom que han posat sobre la taula és el de Joao Félix, que precisament va aterrar en l'Atleti per convertir-se en el successor de l'ex de la Reial Societat. I van pagar 120 'quilos' per ell, convertint-se en la contractació més cara que han fet mai.

Luis Suarez celebra Joao Felix Atletico Madrid EFE

Joao Félix/ EFE

Laporta també veuria amb molt bons ulls aquest canvi de cromos, i l'internacional portuguès es convertiria en el reemplaçament d'Ousmane Dembélé, que marxarà gratis al Paris Saint-Germain el mes de juliol.

Deixarà 'el Cholo' sortir Joao Félix?

Això si, en el Barça tenen optimisme moderat. Perquè caldrà veure si 'el Cholo' permet la sortida de Joao Félix, que abans tenia relegat a l'ostracisme, però que en els últims mesos ha estat capaç d'assentar-se com a titular indiscutible, i s'ha erigit en un dels grans líders de la plantilla.

A més, el valor de mercat del guanyador del Golden Boy de 2019 i Griezmann és molt diferent, i per descomptat, també l'edat.

Un té 22 anys, i l'altre en té 31.