Cap de setmana agredolç per als conjunts catalans de la Segona Divisió Espanyola. El Girona ha aconseguit una victòria de prestigi a Montilivi contra el Llevant (2-1), però el Nàstic de Tarragona no ha pogut fer el mateix al camp de l'Oviedo (1-0) i encara no ha abandonat l'última posició de la taula.

Pablo Machín i els seus jugadors han derrotat per 2 a 1 al líder de la Lliga 1|2|3, el Llevant, i han acomodat l’equip català a les posicions d’ascens directe. Després dels tres punts adquirits el Girona se situa a només un de l’equip valencià, tot i que els granota han disputat un partit menys.

El Girona ha iniciat el partit amb molta voluntat ofensiva i ha tingut el domini de la pilota i de les ocasions durant la major part de la primera meitat. A mesura que ha anat avançant el partit el Llevant ha estat més còmode sobre el terreny de joc, i una inoportuna lesió de Borja Garcia ha complicat força les coses al conjunt gironí.

Llavors, però, ha aparegut Samuele Longo, màxim golejador del Girona juntament amb el mateix Borja, per anticipar-se a Raúl Fernández després d’una centrada de Granell i marcar el primer gol del partit quan només quedaven dos minuts per al final de la primera part. El gol ha significat un cop moral per al conjunt visitant i ha donat aire als de Pablo Machín abans d’encarar una segona part que es preveia dura.

En tornar dels vestidors la igualtat ha estat màxima i ambdós equips han tingut alguna oportunitat per desequilibrar el marcador. No ha estat fins al 70, però, quan el Girona s’ha tornat a beneficiar d’un error defensiu visitant per sentenciar la trobada mitjançant una bona rematada de cap de Ramalho.

La diana final després d’un fort xut de Rafa Martins pel Llevant, al minut 89, només ha servit per posar la por al cos als més de 6.000 espectadors que s’havien desplaçat al Municipal de Montilivi. La reacció granota no ha anat a més i els tres punts s’han acabat quedant a Girona. Dinàmiques oposades per als dos equips: el Girona fa 4 jornades que guanya, mentre que el Llevant encadena les mateixes sense aconseguir cap victòria.

El Reus no pot amb el Còrdova

Tampoc ha estat la millor jornada per al Reus Deportiu; els de Natxo González han perdut per 1 gol a 2 al seu estadi davant el Còrdova i prolonguen la mala ratxa d’un partit guanyat en els últims sis.

L’equip andalús s’ha avançat al primer minut de joc; Juli ha rematat amb la cama dreta una centrada i l’ha enviat a gol sense que Édgar Badía pogués fer res per evitar-ho. Tot i que el conjunt català ha intentat refer-se, la reacció ha estat tímida i no ha aconseguit arribar amb perill abans d’arribar al descans.

A la represa, el joc del Reus ha millorat i l’equip ha presentat una altra cara. Tot i això, quan millor estava jugant, Rodri ha aprofitat una passada de Javi Galán per marcar el segon gol visitant i posar encara més distància al marcador. A partir de llavors, els locals han intentat igualar l’encontre i han assetjat la porteria cordovesa mitjançant un gran nombre d’ocasions; i en una d’elles ha arribat precisament el gol de Babic que donava esperança als espectadors del Reus al minut 83 però que ha acabat essent insuficient.

Amb aquesta derrota el Reus es situa a la vuitena posició de la taula amb 24 punts, i tot i que encadena alguns mals resultats només es troba a 3 punts del tercer classificat, el filial del Sevilla.

El Nàstic s'enfonsa contra l'Oviedo

El Gimnàstic de Tarragona no aconsegueix sortir del fons del pou. Els tarragonins han perdut per 1 a 0 contra l’Oviedo a l’estadi Carlos Tartiere i segueixen a l’última posició de la classificació. Toché, al minut 18, ha marcat la diana que ha deixat els tres punts a la capital asturiana.

Més enllà del resultat obtingut, les sensacions del conjunt entrenat per Vicente Moreno han tornat a ser força dolentes. Els locals han posat el joc, les ocasions i el gol del partit davant d’un equip poc profund que no ha sabut reaccionar a l’assetjament moderat de l’Oviedo. Àlex López, Jean Luc Assoubre i Lévy Madinda, que han entrat a la segona meitat per donar aire al Nàstic, no han pogut canviar el guió de la trobada.