El Girona aconsegueix una victòria de gran mèrit a Mestalla (0-1) gràcies a una actuació memorable de Yassine Bono. El porter marroquí, força discutit en jornades anteriors, ha aturat totes les ocasions del València i ha permès que el seu equip torni a sumar tres punts d'or.

Pere Pons ha aconseguit l'únic gol del partit i, de passada, s'ha estrenat a Primera Divisió. L'equip d'Eusebio Sacristán, avui replet de baixes, se situa novè i comença a mirar amunt. El València, en canvi, s'enfonsa i l'afició ja demana que es tallin caps.

Bono sosté el Girona

El Girona s’ha plantat a la gespa de Mestalla amb certa desimboltura, com si les baixes de Stuani, Portu i companyia no fossin un inconvenient. Així, Borja García i Seydou Doumbia han provocat dues faltes perilloses a la frontal de l’àrea valencianista, però Aleix García les ha desaprofitat estrepitosament.

L'efervescència blanc-i-vermella, però, s’ha acabat ben aviat. Al minut 10, Francis Coquelin ha provat un xut amb efecte que ha obligat a reaccionar a Bono, esplèndid durant el primer temps. La parada del marroquí només ha estat un petit avançament del què estava a punt d’arribar. De la mà d’un Gonçalo Guedes desbocat, el València ha buscat la porteria gironina constantment. El portuguès reapareixia després d’una llarga lesió i ha provat d’animar una afició valenciana que encara no ha vist guanyar el seu equip a Mestalla.

valencia girona efe

Al minut 33 Geoffrey Kondogbia ha posat per davant al seu equip amb un cacau que ha desviat Bernardo, però el VAR ha anul·lat el gol perquè la pilota havia sortit per la línia de fons prèviament. Més tard, Santi Mina, Rodrigo Moreno i Guedes han tingut ocasions claríssimes, però s’han topat amb l’heroi del partit: Yassine Bono. La parada del porter gironí a Rodrigo, sens dubte, serà recordada tota la temporada.

Pere Pons s’estrena en el millor moment

La segona part ha començat amb sorpresa. Patrick Roberts ha robat l’esfèric en una zona compromesa i, després de desfer-se dels centrals valencianistes, ha intentat batre a Neto amb un xut creuat. No ho ha aconseguit, però el rebuig l’ha caçat Pere Pons per fer el 0-1 i sumar així el seu primer gol a Primera Divisió. En territori hostil, el català ha celebrat la diana fent un petó a la senyera del seu braçalet de capità.

eusebio valencia girona

Malauradament per els interessos del Girona el gol no ha canviat la tònica del partit. Rodrigo i Mina han gaudit d’oportunitats per empatar, però han tornat a topar amb el gegant marroquí que avui ha defensat la porteria blanc-i-vermella. Eusebio, com en el partit d’Osca, ha optat per reforçar la defensa renunciant a l’atac. Aquesta vegada, però, la jugada li ha sortit bé. Pedro Alcalá ha substituït Doumbia -de nou inoperant-, i Àlex Granell ha entrat per Roberts.

Els minuts han anat passant, el Girona s’ha tancat completament, i Mestalla ha perdut els nervis. L’afició valencianista no ha demanat la destitució de Marcelino, però en canvi ha acomiadat el seu equip amb una mocadorada esperpèntica. El Girona se situa novè amb setze punts, un més que els que tenia la temporada passada a aquestes alçades. L’equip d’Eusebio aconsegueix la gesta: tot i tenir set baixes clau, suma una victòria de gran mèrit en un dels escenaris més complicats de la Lliga.