El Girona assumeix que retenir Artem Dovbyk serà una missió pràcticament impossible. Encara que han recuperat les esperances de conservar a les seves files Yan Couto, Savio Moreira i Eric García, que han jugat a préstec pel Manchester City i el Barça, respectivament, i també a Miguel Gutiérrez i a Iván Martín, és impossible que algunes de les peces clau de Michel Sánchez no acabin canviant d'aires, després de la magnífica campanya que han realitzat.

Per exemple, el traspàs d'Aleix García sembla inevitable, i acabarà comprometent-se amb el Bayer Leverkusen o amb el West Ham United. I també mereix especial menció el cas de l'internacional ucraïnès, que ha estat una de les grans revelacions del futbol europeu, i ha passat de ser un desconegut, a convertir-se en el primer guanyador del Trofeu Pichichi que no juga en el Reial Madrid, el Barça o l'Atlètic de Madrid per primera vegada des de 2008, quan ho va aconseguir Dani Güiza, que militava en el RCD Mallorca.

Artem Dovbyk

24 dianes i 10 assistències ha aconseguit l'ex del Dnipro, el Zaria Balti moldau, el Midtjylland o el Sonderjyske danès. Una estadística sensacional, i ha amortitzat els gairebé vuit milions d'euros que van haver de pagar a Montilivi per aconseguir els seus serveis. I com era d'esperar, això ha provocat que entitats de la magnitud de la Juventus de Torí, l'AC Milan, el Borussia Dortmund, el Chelsea o el Manchester United intentin fitxar-lo.

Encara que el rumor que ha guanyat força suggereix que Dobvyk traspuarà en el Civitas Metropolitano, on ja tenen preparats 25 'quilos', una xifra lleugerament inferior als 40 que estan estipulats en la seva clàusula de rescissió. Michel, per si de cas, ja ha demanat a Quique Cárcel que iniciï la recerca d'un recanvi fiable, i el futbolista en el qual s'ha interessat el Girona és Abel Ruiz, que actualment defensa els colors del Sporting de Braga.

abel ruiz braga efe
Abel Ruiz/ EFE

Ha crescut molt a Portugal, i encara és molt jove, ja que no s'ha d'oblidar que va néixer l'any 2000. Ha pogut debutar amb 'La Roja' a nivell absolut, i estaria encantat de tornar a La Liga EA Sports, quatre anys més tard de deixar el Camp Nou, al qual va arribar sent un nen, procedent del València.

El Girona presenta una primera oferta per Abel

El Girona ja s'ha mogut per assegurar-se la contractació d'Abel, sense esperar que es concreti la venda de Dovbyk. I han presentat una primera oferta que estaria valorada en nou milions, sense comptar variables.

Tret de sorpresa, tot fa indicar que acabarà en la disciplina de Michel.