El Girona ha derrotat el Sevilla (1-0) i ha trencat el malefici de Montilivi en el moment més important de la temporada. Els blanc-i-vermells no guanyaven al seu estadi des del 27 d'octubre de l'any passat, però aquest diumenge, i després de caure en la zona de descens la jornada anterior, han renascut gràcies al cor de Pere Pons i l'encert de Portu.

La victòria situa el Girona en la 17a posició amb 37 punts, els mateixos que el Llevant i el Celta i 2 per sobre del Valladolid, que ara marca la zona de descens.

Un Girona colossal

La plantilla del Girona està descompensada i potser li falta un punt de qualitat, però això no havia estat un problema fins ara perquè l’equip blanc-i-vermell substituïa les seves carències amb caràcter i orgull. El dia en què es jugaven la vida, els d’Eusebio han tornat a demostrar que quan estan endollats poden plantar cara a qualsevol rival.

A la primera part, els blanc-i-vermells han estat superiors al Sevilla i només el travesser ha evitat que marxessin als vestidors amb avantatge al marcador.

Acompanyats per un Montilivi encès, els futbolistes gironins han gaudit de diverses ocasions molt clares per perforar la porteria dels andalusos. Cristhian Stuani, en el minut 4, ha tingut la primera després d’una gran jugada de Pere Pons, però el seu xut ha impactat en la part exterior de la xarxa.

Bernardo Mudo Vazquez Borja Girona Sevilla @GironaFC

Girona FC

El protagonista blanc-i-vermell, però, no ha estat l’uruguaià. Bernardo Espinosa, un central amb ànima de davanter, també ha pogut marcar en el 23 després de rematar una falta picada per Àlex Granell, però Tomas Vaclik ha reaccionat amb encert. No seria l’única ocasió del colombià, que 10 minuts després ha enviat la pilota al travesser en una jugada calcada a l’anterior.

El Sevilla, en canvi, només s’ha acostat a la porteria de Yassine Bono en una ocasió. L’oportunitat que han tingut, això sí, ha estat molt clara. Ha estat a l’inici del partit, quan Munir ha estat a punt de superar el porter del Girona amb una vaselina. El marroquí ha respost amb el pit per salvar els seus.

Portu fa justícia

Si la primera part ha estat bona, la segona ha estat encara millor. Els jugadors gironins han saltat al terreny de joc conscients que amb bones sensacions no n’hi havia prou. Per sortir del descens, calia marcar.

Així, comandats per un Pere Pons antològic, els d’Eusebio han començat a atacar sense contemplacions fins que han tancat el Sevilla a la seva àrea. Quan s’havien disputat 10 minuts de joc Marc Muniesa ha pogut estrenar el marcador, però la seva rematada amb la dreta, la dolenta, ha marxat per sobre del travesser.

La fe del Girona, però, no acabaria aquí. En el 62, Pere Pons ha fet una de les seves clàssiques arrancades i, després d’una jugada amb Stuani a l’interior de l’àrea, ha regalat el gol a Portu amb una sang freda increïble.

Pere Pons Ben Yedder Girona Sevilla EFE

A partir d’aquest moment, el Sevilla -que està lluitant per entrar a la Champions- ha començat a buscar la porteria de Bono amb més insistència. Joaquín Caparrós ha intentat revolucionar el seu equip apostant pel jove Bryan Gil i Eusebio, per contrarestar el seu moviment, ha fet entrar Pedro Porro. El sacrificat ha estat un Portu que, més enllà del gol, ha demostrat una entrega admirable.

Poc a poc, el Girona ha convertit el partit en un exercici de resistència total, però cal dir que ha gaudit d'ocasions per sortir al contraatac. Davant d'un Sevilla desesperat, Borja García ha pogut rematar la feina des de la mitja lluna de l'àrea andalusa, però el seu xut ha anat massa centrat.

Eusebio, amic del joc atractiu, no ha tingut cap contemplació i en el temps afegit ha situat un central més en la seva defensa. Pedro Alcalá s'ha incrustat entre Juanpe i Bernardo per lligar un triomf que, afortunadament pels interessos gironins, no s'ha escapat.

El pas del Girona és importantíssim però no definitiu. Els blanc-i-vermells abandonen el pou que porta a Segona una jornada després d'entrar-hi, però ara cal seguir fent els deures. La pròxima parada serà el Colisseum Alfonso Pérez, un estadi complicat on el Girona també necessitarà sumar punts com sigui.