El Girona resisteix per segellar una merescuda victòria davant l'Athletic Club de Bilbao (2-1) que li permet respirar amb tres punts de coixí per sobre del descens de la Lliga Santander.

Girona aclamava justícia

Ja ho deia Ernesto Valverde en la prèvia de l'enfrontament. Els punts no fan justícia de què és el Girona sobre la gespa. De fet, les paraules del 'Txingurri' serien benzina pel foc blanc-i-vermell, ja que els locals farien embogir Montilivi amb un futbol superlatiu durant els primers 20 minuts. Probablement, el millor inici de partit del Girona de la temporada, però la clarividència que té en l'elaboració amb la qualitat d'Oriol Romeu i companyia és la falta d'efectivitat que té de cara a porteria.

Yeray Álvarez Taty Castellanos Girona Athletic Club / Foto: EFE
Yeray Álvarez, guanyant una acció a Taty Castellanos / Foto: EFE

L'ex del Southampton seria el cotxe escombra i el director d'orquestra del partit fins a l'equador de la primera meitat. El Girona tenia més presència a camp rival gràcies a la modificació de dibuix de Míchel cap al 4-1-4-1. A més a més, aquesta variant, a banda d'afavorir també la pressió alta, atorgaria una ajuda per a Miguel al carril esquerre. Allà, la seva parella de ball era l'elèctric Nico Williams, però Valery tenia la clara missió d'evitar que el petit dels Williams s'emparellés amb el seu defensor en situació d'u contra u.

L''11' visitant seria dels més actius d'un Athletic Club que ha tractat de fer una passa endavant, però no deixava d'estar incòmode davant d'un Girona clarament més endollat. Fins a 11 rematades a porteria — 5 d'aquestes entre els tres pals — provaria el conjunt de Míchel a la primera meitat. Unai Simón es veuria obligat a actuar en diverses ocasions, essent la més clara un xut de falta d'Aleix Garcia que s'enverinaria després d'un rebot a la tanca defensiva. Amb tot, grans reflexos del porter vitorià per deixar una igualada inicial que s'ha mantingut fins al descans.

El Girona també sap patir

Montilivi es veia amb els tres punts de nou a casa. Feia gairebé dos mesos, des del darrer 9 de setembre, que el Girona no guanyava davant de la seva gent. Aleshores, davant el Valladolid, va fer-ho gràcies a la pissarra. Avui, al 67', David López encaminaria el nou triomf mitjançant la mateixa via. Aleix Garcia serviria de luxe una falta lateral i l'ex de l'Espanyol s'anticiparia al primer pal per afusellar amb la testa Unai Simón.

Míchel tenia clar que els 5 minuts després d'anotar calia resistir com fos les escomeses de l'Athletic Club. Els bascos estarien abocats a la recerca de l'empat, i el Girona es tancaria al darrere. Aleshores, Oriol Romeu projectaria al reaparegut després de lesió Iván Martín. Fresc i efusiu, protagonitzaria una corredissa pel flanc dret que remataria amb cama dreta, salvant la sortida d'Unai Simón per sota de les seves cames.

Iván Martín celebrando gol Girona Athletic Club / Foto: EFE
Iván Martín, celebrant el seu gol durant el partit entre el Girona i l'Athletic Club / Foto: EFE

2-0. D'assumir la possessió en gran part del partit sense poder fer un gol, a anotar el segon al contracop. Sigui com sigui, en qüestió de tres minuts, Gorka Guruzeta retallaria distàncies per deixar servit un final de partit agònic. Els 'lleons' buscarien acorralar als gironins, però la resistència local deixaria el marcador amb el 2-1 a favor seu. Victòria merescuda davant d'un rival molt dur, però que avui no ha estat al seu millor nivell. Respira Míchel i respira el Girona que es col·loca dotzè amb tres punts per sobre del descens.