El Girona es retroba amb la victòria. Aquest dimecres, el conjunt blanc-i-vermell ha guanyat el seu primer partit després de l'aturada pel coronavirus davant del Numància (2-0), que a la primera part no ha pogut contenir les arribades de Samu Saiz i Cristhian Stuani, dos dels millors jugadors de la Segona Divisió. Gràcies als tres punts, els de Pep Lluís Martí han recuperat el cinquè lloc i es consoliden a la zona de play-off a Primera.

Samu marca el camí

El Girona no havia aconseguit marcar cap gol en els quatre partits posteriors al confinament, de manera que a Montilivi, i  davant d'un dels pitjors equips de la categoria, no es podia permetre una nova ensopegada.  Així, quan només s'havien disputat dos minuts de joc, Samu Saiz ha batut el porter visitant amb un xut creuat des de l'interior esquerre de l'àrea. L'assistència ha estat de Stuani amb el cap.

Sense la pressió d'haver de marcar, els gironins han pogut mostrar la seva cara més ofensiva i han perdut la por dels atacs rivals. El Numància ha pogut marcar en una rematada fallida d'Álex Sola en el minut 19, però Juanpe i Stuani també han gaudit d'ocasions d'or per signar el 2-0 immediatament després.

El punta uruguaià, però, no és el pitxitxi de la categoria per casualitat. Just abans del descans, Stuani s'ha quedat sol davant de Daniel Barrio a passada de Borja García i l'ha batut sense oposició. 24è gol del '7' blanc-i-vermell, qui mai perdona dues vegades.

Sense ensurts

A la segona part, i conscient que el calendari que arriba serà especialment dur, Martí ha reservat homes com Aday, Borja García, Samu Saiz o Jordi Calavera, que aquest dimecres ha ocupat el lateral dret en detriment de Pablo Maffeo. El defensa cedit per l'Eibar, juntament amb Brian Oliván, que ha ocupat el lloc de Johan Mojica, han estat les grans novetats d'un Girona que, per fi, ha mostrat un nivell digne d'un candidat a l'ascens.

D'ocasions clares, però, ben poques. En el minut 80, Sola -el millor dels visitants- ha posat a prova Asier Riesgo amb una bona volea que el porter basc ha enviat a córner. El conjunt de Soria, però, no ha aconseguit introduir-se en el partit en cap moment i seguirà ocupant el dinovè lloc de la classificació, en zona de descens.