Dues jugades aïllades no han servit per donar la primera victòria del 2019 del Girona contra el Llevant (2-2). Un gol de Portu i un altre d'Aleix García han servit per emportar-se un punt del Ciutat de València, però no per trencar la mala ratxa de cinc partits consecutius sense conèixer la victòria en Lliga.

El Girona ha començat l'any amb les piles carregades per aconseguir grans fites, els d’Eusebio tenien ganes de reivindicar-se. Els gironins, amb els mateixos punts que el Llevant abans de començar el matx (22 punts), s’han posicionat sobre el terreny de joc fermes.

Granell, el més llest de la classe

La dinàmica dels primers minuts s’ha basat en veure qui era el primer en marcar. El conjunt valencià s’ha encomanat a la seva estrella Morales i ja en el minut 5 ha avisat amb un xut llunyà. La iniciativa del matx estava sent del Llevant i el Girona esperava darrere per sortir al contraatac.

Portu Stuani Llevant Girona EFE

Però aquest tipus de partits poden canviar en qüestió de segons i és el que ha passat. En una falta aïllada a la frontal de l’àrea, Granell ha estat el més llest de la classe. Els gironins no han demanat cap tanca i han tirat de picardia. Centrada a l’espai i finalització d’autèntic crac de Portu, que ha tocat el més mínim l’esfèric per superar Oier mentre la defensa local s'ha quedat mirant.

Final de la primera part amb una estadística reveladora. En les 18 jornades de Lliga, els catalans mai han anat al descans per darrere del marcador. En la represa, el Llevant ha aconseguit anul·lar el Girona, que amb impotència no podia respondre a les envestides dels valencians.

Minuts finals d'infart

Ha estat llavors quan ha sorgit la figura de Bono. El porter marroquí ha realitzat dues aturades de gran mèrit que feien que la victòria dels gironins estigués més a tocar. Però una genialitat de Morales ha posat de nou les taules al marcador. El matx estava completament obert, però en el minut 68 hi hagut el punt d’inflexió.

Coke Llevant Girona EFE

Vermella directa pel defensa del Llevant Postigo per una falta a Stuani just uns centímetres fora de l’àrea d’Oier. Els valencians es quedaven en 10 i la situació s’ha agreujat més quan Aleix García ha clavat la falta. Minuts finals de patiment, que han acabat amb el gol de Coke per empatar el matx. Girona i Llevant es reparteixen els punts en un partit molt competit.