El Girona ha perdut aquest dilluns el lideratge de la Lliga en empatar a Montilivi contra l'Athletic Club en un partit trepidant i amb moltes ocasions de gol que qualsevol dels dos equips podria haver guanyat. Els de Míchel ho han intentat i fins i tot s'han avançat al marcador, però finalment s'han hagut de conformar amb un empat que els deixa igualats a punts amb el Reial Madrid en el lideratge de la classificació, encara que els blancs són els primers per la diferència de gols.

Ambdós equips arribaven al partit en un gran estat de forma. El Girona ho feia com a líder de la Primera Divisió, després de sumar 11 victòries en les últimes 12 jornades, a més de la que va aconseguir contra el San Roque de Lepe a la Copa del Rei. L'Athletic Club, per la seva part, sumava 2 victòries seguides a la Lliga, a les quals calia afegir la que va obtenir contra el Rubí en la competició del KO.

Girona Athletic Club Tsygankov EFE
Tsygankov, celebrant l'1-0 en el Girona-Athletic Club d'aquest dilluns / Foto: EFE

Gran primera part, sense gols

L'Athletic Club ha començat millor el partit, jugant amb molta personalitat en camp contrari i buscant la porteria de Gazzaniga. I la primera ocasió ha arribat aviat, en el minut 5, quan Vesga ha deixat Guruzeta sol davant del porter local. El davanter, però, ha rematat forçat a les mans de Gazzaniga. A poc a poc, però, el Girona s'ha anat traient la pressió de sobre i ha començat a generar perill gràcies a un Savinho molt actiu. En el minut 15 ho ha intentat Stuani amb una rematada de cap que ha sortit per sobre del travesser. I l'uruguaià ho ha tornat a intentar només 3 minuts després, després d'una gran deixada de Tsygankov, però Unai Simón ha evitat l'1-0 amb una gran estirada.

La millora del Girona no ha espantat l'Athletic Club, que ha continuat atacant, convertint el partit en un anada i tornada molt atractiu. En el minut 21, Sancet ha intentat marcar amb un gran tret, però Gazzaniga l'ha desviat. I més clara ha estat la següent, de De Marcos, que amb tota la porteria per a ell ha disparat fora (23). La resposta del Girona ha estat un gran gol de Yangel Herrera, després d'una cavalcada de Savinho per la banda esquerra. L'1-0, però, ha estat anul·lat per fora de joc del brasiler en l'inici de la jugada. En el tram final de la primera part ha baixat una mica el ritme, encara que l'Athletic ha tingut una altra ocasió, de Vesga, que de nou s'ha trobat amb un porter local molt inspirat.

Girona Athletic Club Iñaki Williams EFE
Iñaki Williams, després d'aconseguir el gol de l'empat / Foto: EFE

Tsygankov colpeja; Iñaki Williams respon

En la segona part ha començat més fort el Girona, més ben posicionat sobre el terreny de joc, encara que sense la verticalitat dels primers 45 minuts. I poc després de començar ha arribat el gol dels locals, en una gran acció col·lectiva per la banda esquerra que ha acabat en un centre ras de Savinho que Tsygankov ha rematat al fons de la porteria amb un xut ajustat (55). El gol no ha atemorit l'Athletic Club, que no ha dubtat a anar-se'n cap a dalt, a la recerca de l'empat, amb un Nico Williams gaire participatiu que ha posat en problemes a Arnau. El que ha marcat, tanmateix, ha estat el seu germà gran, Iñaki Williams, que en un ràpid contraatac de l'Athletic Club ha superat Gazzaniga amb un gran xut (68'). Ha estat de les poques ocasions que Miguel Gutiérrez ha perdut la posició, per buscar el 2-0, un espai que l'Athletic Club ha sabut castigar.

A mesura que passaven els minuts, el cansament per l'alt ritme del partit i la por de perdre s'han anat apoderant dels dos equips. El joc ha estat més pausat, amb més faltes i menys ocasions de gol. En el minut 80, Iñaki Williams ho ha intentat amb un fort tret que ha desviat Gazzaniga. El Girona ha respost i ha pogut marcar, primer en un xut de Yangel Herrera i després en un altre de Pablo Torre, però el marcador ja no s'ha tornat a moure.