El Girona no s'ha deixat intimidar pel Reial Madrid i ha respost la golejada de l'equip blanc contra el Vila-real amb una convincent victòria davant de l'Alabès (3-0), 3 punts per recuperar el lideratge, per allunyar-se a 9 punts del Barça i a 10 de l'Atlètic, i per seguir en un núvol del qual els de Míchel es neguen a baixar. I és que el Girona suma ja 44 punts de 51 possibles, amb 41 gols a favor, uns números espectaculars d'un equip que, a més, es manté fidel a un joc propi, d'autor, apostant per la possessió de la pilota i una vocació clarament ofensiva.

Un dels dubtes és saber si el Girona aguantarà la duresa de la competició, tenint en compte que Míchel no disposa del fons d'armari dels seus perseguidors. Aquest dilluns, per exemple, l'entrenador madrileny no podia disposar de jugadors importants, com Stuani i Tsygankov, a més d'un Yangel Herrera que segueix a la infermeria. Míchel ha repetit amb Iván Martín en el centre del camp, al costat d'Aleix García, mentre que li ha donat la titularitat a Portu, que ha respost amb una notable actuació. La resta de l'equip, el que ja s'està convertint en un clàssic, amb Gazzaniga sota pals, Blind, David López i Eric Garcia de centrals; Couto i Miguel Gutiérrez als carrils i Savinho i Dovbyk a dalt, al costat de Portu.

Girona Alabès gol EFE
Dovbyk, celebrant amb Yan Couto l'1-0 contra l'Alabès / Foto: EFE

El Girona, per la via ràpida

En una nit gèlida a Montilivi, el Girona ha sortit a totes, a escalfar ràpidament amb un ritme endimoniat i ofensiu, conscient que davant tindria un Alabès amb clara intenció defensiva. Amb Savinho i Yan Couto molt actius per les bandes i una velocitat de pilota elevada, el Girona ha anat erosionant la defensa rival. En el minut 9, en una gran centrada de Yan Couto, ha pogut arribar l'1-0, però Dovbyk, sol, no ha aconseguit superar Sivera. El davanter ucraïnès ha perdonat la primera que ha tingut, però no la segona. Yan Couto ha disparat amb potència, un obús que Sivera només ha pogut desviar, deixant la pilota morta perquè Dovbyk marqués amb el cap (23').

El gol ha donat ales al Girona, que durant uns minuts ha jugat a plaer, movent la pilota amb molt criteri. L'Alabès, de fet, només ha tingut una ocasió en tota la primera part, una rematada de cap fluixa de Samu. El Girona, per la seva part, ha continuat atacant i abans del descans ha marcat el segon. Jugada per la banda dreta de Yan Couto, que li ha cedit la pilota a Portu. El murcià ha realitzat un xut creuat amb el qual ha superat Sivera (42').

Girona Míchel Portu EFE
Portu, celebrant amb Míchel el seu gol en el Girona-Alabès / Foto: EFE

El Girona domina tots els registres

Després del descans, a l'Alabès no li ha quedat més remei que canviar d'estratègia. Els de Vitòria han pujat les seves línies i han intentat generar perill, encara que sense massa encert. El Girona, per la seva part, ha aprofitat els espais per sortir al contraatac, a la recerca de la sentència, demostrant que domina tots els registres. I en el minut 57, Yan Couto s'ha inventat una espectacular jugada personal per la banda dreta que ha acabat amb un clar penal. L'encarregat d'executar-lo ha estat Dovbyk, que no ha perdonat i ha posat el 3-0 al marcador.

En l'última mitja hora, mentre Míchel aprofitava el marcador per fer rotacions, el Girona ha contemporitzat el joc, mentre que intentava aconseguir el 4-0 en algun contraatac, ja que l'Alabès, desesperat, se n'ha anat a per Gazzaniga. Pablo Torre i Valery han tingut les seves ocasions, però no han encertat en la rematada, mentre que Rubén Duarte ha estat a punt de fer el gol de l'honor amb un gran xut que s'ha estavellat al travesser (86'). El lideratge continua sent a Montilivi, i no sembla que sigui un èxit passatger.