El Reial Madrid no té pietat del Vila-real (4-1) per marxar a dormir líder de LaLiga EA Sports. A l'espera del partit del Girona d'aquest dilluns, el conjunt merengue fica pressió al quadre català amb una nova victòria incontestable. No obstant això, l'equip blanc no descansarà del tot tranquil tot i ja haver fet els deures, ja que David Alaba s'ha retirat lesionat al 35' amb una lesió de genoll que recorda als fantasmes de Courtois i Militao.

El Reial Madrid resol el partit en una primera part molt accidentada

Tot i que la història més recent d'aquest encreuament no augurava un partit fàcil per al Reial Madrid, res més lluny de la realitat durant aquesta nit de diumenge al Santiago Bernabéu. Dels últims 4 enfrontaments entre merengues i groguets a la Lliga, dos s'havien resolt amb empat sense gols i els dos darrers amb victòria per al conjunt castellonenc. Amb tot, al 25' ja aniria guanyant l'equip blanc amb gol del de sempre: de Jude Bellingham.

Bellingham gol Real Madrid Villarreal / Foto: EFE
Bellingham, celebrant el seu gol durant el Reial Madrid - Vila-real / Foto: EFE

El Reial Madrid ja venia sent superior i el gol de l'anglès no faria altra cosa que materialitzar aquesta sensació, però tot i que Rodrygo dupliqués l'avantatge merengue al 37', el marcador quedaria en segona plana després de les fins a 3 lesions que arribarien durant la primera meitat. Álex Baena, després d'una trepitjada de Lucas Vázquez que bé li podria haver costat la segona groga — si hagués vist la primera minuts abans en una entrada que també la mereixia — ha estat la primera substitució forçada.

Marcelino perdria amb la lesió de l'andalús el seu segon home més talentós a l'hora de crear ocasions, però en qüestió de segons, Gerard Moreno també quedaria fora de combat, de nou afectat al turmell, i el Vila-real esperaria al descans per fer la substitució per no gastar una altra finestra de substitucions. Sigui com sigui, encara que a les files del Reial Madrid només es lesionaria un jugador, la imatge de la primera meitat estaria en la cara de pànic de David Alaba en assabentar-se que el mal recolzament del seu genoll en una acció amb Gerard el farà perdre's la resta de temporada. Després dels casos de Courtois i Militao, un altre puntal del Reial Madrid cau en la maledicció dels lligaments creuats.

David Alaba lesión rodilla Gerard Moreno / Foto: EFE - Daniel González
Moment exacte en què David Alaba recolza malament i es lesiona del genoll / Foto: EFE - Daniel González

El Reial Madrid remata un Vila-real ingenu

A la represa, amb el partit ja aparentment decidit, el Vila-real ha amenaçat de reconnectar-se amb el 2-1 de Morales, però el Reial Madrid ha seguit sent superior a nivell de joc i, sobretot, a nivell d'intensitat. Deixant jugar al seu rival, els de Carlo Ancelotti han tret molt profit del seu habitual joc directe i en aquest context és on ha brillat Brahim Díaz. Al 64', ho faria amb un eslàlom fantàstic per asseure Jorge Cuenca i fer el 3-1, però és que al 68', en una contra que ell mateix dirigia, combinaria amb Rodrygo perquè Luka Modric marqués a plaer el 4-1 definitiu.

D'aquesta manera, els d'Ancelotti aprofiten les punxades de Barça i Atlètic de Madrid per posar terreny per entremig i dormir com a líders a l'espera de la resolució del Girona-Alabès d'aquest dilluns.