Primer match-ball del Girona perdut després de patir una remuntada inesperada contra el Betis a la penúltima jornada de la Lliga Santander (1-2). Els andalusos han capgirat el marcador amb un doblet de Borja Iglesias i fent estèril el gol de Miguel Gutiérrez a la primera part. Però tot i la derrota, encara no s'esvaeix el somni d'Europa, ja que si els gironins guanyen l'última jornada contra l'Osasuna i l'Athletic Club perd contra el Reial Madrid, els catalans jugaran la Conference League la temporada vinent.

Avantatge del Girona

El Girona ho aposta tot per jugar a Europa la temporada vinent i ha sortit a buscar l'objectiu des del principi. El millor onze de Míchel Sánchez, tot i els problemes al mig del camp, però tothom anava a l'una. Des del principi que els catalans han buscat el gol i han tingut un extra d'entrega sobre la gespa.

Miguel Gutiérrez Ayoze Pérez Girona Betis
Miguel Gutiérrez i Ayoze Pérez jugant el Girona-Betis / Foto: EFE

Montilivi, pla a vessar, s'ha volgut vestir de gala en una semifinal en la qual només valia la victòria. Però tot i el domini i els atacs constants, ha costat molt trobar la porteria rival. El Betis també jugava, i per això estava posant les coses molt difícils, encara que els andalusos ja tenien confirmada la seva posició d'Europa League.

Però el primer a avisar ha estat el Girona, perquè al minut 36 el lateral Miguel Gutiérrez ha fet el primer gol del partit (1-0). I Montilivi ha esclatat. Però aleshores ha baixat una mica el ritme i el Girona ha marxat amb avantatge al descans. La millor notícia de totes.

Miguel Gutiérrez celebra gol Girona Betis / Foto: EFE - David Borrat
Miguel Gutiérrez celebra el seu gol contra el Betis / Foto: EFE - David Borrat

Remuntada del Betis

Però aquesta gran notícia gironina ha estat contrarestada amb el gol de Borja Iglesias just en la represa (1-1). Mala defensa del Girona i empat al marcador. Decepció a Montilivi. Però això no ha estat tot i el Girona ha seguit lluitant amb totes les seves forces per aconseguir la plaça de la Conference League que tant desitja.

El somni gironí ha estat més fort que l'obligació. I per això el Girona ha estat més protagonista i ha posat tota la pólvora sobre el terreny de joc. També han obligat a aparèixer més del normal el porter dels catalans, Paulo Gazzaniga, i a patir amb un travesser de Borja Iglesias al minut 64. Ha entrat el recuperat Aleix Garcia, i David López ha estat a punt de fer el segon gol gironí. Però novament Borja Iglesias ha fet gol per capgirar el marcador a falta de menys d'un quart d'hora per al final (1-2).

Borja Iglesias celebra gol Girona Betis / Foto: EFE - Siu Wu
Borja Iglesias celebrant el seu gol contra el Girona / Foto: EFE - Siu Wu

I aleshores han entrat Cristhian Stuani, Yan Couto i Javi Hernández per buscar l'empat. I Joaquín Sánchez, el capità del Betis, ha estat ovacionat quan ha entrat al camp. El Girona ho ha intentat fins al final, però no ha aconseguit el tan desitjat premi. Però encara no ha dit adeu a Europa, ja que depèn de l'Osasuna i de l'Athletic, que han perdut els seus respectius partits. I el Girona haurà de guanyar a El Sadar i esperar que l'Athletic perdi l'última jornada contra el Reial Madrid al Santiago Bernabéu.