El Girona s’allunya d’Europa després de perdre contra el Betis (0-1). Els gironins han vist com l’àrbitre els anul·lava fins a tres gols, un d’ells legal, en un partit on han pagat en excés una discreta primera part. Els andalusos es consoliden en la cinquena posició gràcies al solitari gol de Loren.

Un premi

Montilivi entenia el partit com una festa per celebrar una temporada que ja és històrica. Amb la salvació matemàtica, l’equip s’havia guanyat el dret a somniar durant les últimes jornades. I la visita del Betis suposava la frontera entre despertar-se o seguir fent números.

Pablo Machín no canvia la seva alineació ni quan ve d’una derrota dolorosa com la de la setmana passada a Sant Sebastià. La confiança és cega en onze noms que els aficionats ja reciten amb els ulls tancats. Amb els ganivets esmolats, l’equip lluitava contra un rival directe i en ratxa.

El Betis arribava a Montilivi després de sumar quatre victòries consecutives i empès per una afició que desafiava la pluja i omplia un córner de l’estadi. Els andalusos han patit en primera persona el setge del Girona en els minuts inicials, però han aconseguit superar-lo amb el resultat intacte.

La guspira del talent

Les errades defensives activaven els atacs. Granell ha avisat amb una falta que ha acabat a córner i Fabián ha estat a punt d’aprofitar una errada defensiva de Ramalho. Les ocasions queien a les dos àrees, però la pilota era del Betis. L’estratègia ha estat a punt de donar-li l’enèsima alegria a Machín. Juanpe ha rematat a gol una centrada lateral, però l’àrbitre ha anul·lat la jugada per un fora de joc molt rigorós.

El 0-0 era just amb els dos equips, tot i que el Girona no acabava de trobar-se còmode. A l’equip li faltava fluïdesa i contundència darrere per frenar un Betis que guanyava metres amb el pas dels minuts. Entre targetes i pilotes dividies, un eslàlom del veterà Joaquín ha desequilibrat el marcador. L’extrem andalús, avui jugant per dins, ha trobat un forat per córrer i habilitar Loren amb una passada a l’espai per provocar el 0-1.

El Girona no ha assimilat el cop del gol. Ha començat a dubtar, però té tan interioritzat el seu sistema que això li ha permès aixecar el cap. Aprofitant les bandes, els gironins han tornat a trepitjar l’àrea del Betis sense trobar el cap de Christian Stuani.

Sense fortuna

Machín sabia que no podia especular. Tenia 45 minuts per sacsejar l’equip. I ho ha intentat amb un doble canvi al descans. El Girona ha passat a una defensa de quatre per acumular homes al camp contrari. Una centrada de Mojica ha estat a punt de fer bo el canvi, però Stuani estava en fora de joc quan ha fet el gol de l’empat.

Sense temps per posar-se les mans al cap, el Girona ha vist com el Betis canviava el seu esquema per calmar i canviar el guió del partit. La pressió de Machín ja no tenia el mateix efecte, però les jugades a pilota aturada, sí. Stuani ha tornat a marcar després d’una falta lateral, aquesta vegada en posició legal, però el linier ha seguit aixecant la bandera. Era l’1-1.

La decisió ha crispat Montilivi, que ha començat a cantar contra l’àrbitre. El Betis ho fiava tot al contracop perquè volia protegir l’avantatge i els tres punts. I ho ha aconseguit. El Girona no ha pogut fer res per evitar que el primer vagó del tren d’Europa s’allunyi vuit punts.