El Girona ha fet la feina contra l'Almeria i ha guanyat el primer partit del play-off d'ascens a Primera Divisió (1-0). El gol de Cristhian Stuani a la segona part ha matat les opcions d'un Almeria perdut en el terreny de joc i sense provocar gaire perill durant el partit. Amb aquesta victòria, els gironins hauran de presentar-se a l'Estadi dels Jocs Mediterranis el pròxim diumenge amb l'objectiu de certificar el seu pas a la final contra l'Elx o el Saragossa.

Domini sense perill

El partit començava bé pels homes de Francisco Rodríguez, que tenia com a premissa tocar pilota i madurar el joc per arribar a la porteria de l'Almeria. El problema? Que no arribaven. El Girona controlava el joc i atacava per mitjà de les bandes, però la majoria de centrades no connectaven amb ningú, i quan ho feien, no es xutava a porteria.

L'ocasió més perillosa l'ha tingut Stuani, que ha controlat una pilota a l'interior de l'àrea i l'ha rematat a la mitja volta, però el seu xut ha sortit desviat. Tampoc hagués estat gol, ja que l'havia controlat prèviament amb la mà. A part d'aquesta acció, poc més s'ha vist de l'uruguaià: ha tornat a ser protagonista momentani per un possible penal després que un central el fes caure dins l'àrea, però l'àrbitre no l'ha vist suficient com per revisar-la en el VAR.

borja garcia girona almeria EFE

Borja García amb la pilota seguit per dos rivals de l'Almeria

L'Almeria, per la seva banda, s'ha mostrat com un equip perdut, sense iniciativa ni un pla estratègic. Cosa completament normal si tenim en compte que l'equip almerienc estrenava entrenador per al play-off, José Gomes, i no havia tingut ocasió de posar en pràctica les noves indicacions.

Stuani, el de sempre

I si acabava la primera part amb un Almeria perdut, començava la segona amb una cara completament diferent. En els primers cinc minuts ja havia provocat més perill que en els 45 anteriors. I quan millor estava, ha arribat el gol del que mai falla, del senyor Cristhian Stuani. La jugada col·lectiva del Girona és digna de menció, amb passades al primer toc fins que la pilota ha arribat a Samu Sáiz, qui ha fet l'assistència d'or a l'uruguaià per rematar pràcticament sol davant de Sivera.

gol stuani girona almeria EFE

Stuani celebrant el seu gol

I encara haurien pogut marcar el segon gol, però Borja García no ha estat encertat en la doble ocasió que ha tingut. A partir d'aquí, domini total del Girona, que ha evitat els intents d'atacs dels andalusos sense grans ensurts.

Ara caldrà esperar fins al diumenge per veure si el Girona aconsegueix el següent pas: estar a la final del play-off. Passet a passet.