Empat dolorós del Girona a Montilivi. Aquest dissabte, el conjunt blanc-i-vermell ha pagat molt car un error de Pedro Alcalá i, després de decebre a la segona part, ha estat incapaç de derrotar l'Albacete (1-1). Els gironins volen aspirar a les posicions d'ascens directe, però jugant així s'hauran de conformar amb el play-off. Els de Pep Lluís Martí ara tenen 47 punts, a 9 del líder, el Cadis, i a 5 del segon, el Saragossa, que diumenge visita el Màlaga.

El VAR dicta sentència

Tot feia indicar que seria un partit plàcid pel conjunt gironí. A la primera part, els de Pep Lluís Martí han dominat el ritme del duel i, tot i que no han comptat amb un gran nombre d'ocasions, sí que han evitat que l'Albacete s'acostés a la porteria d'Asier Riesgo. La primera oportunitat pels blanc-i-vermells ha estat per a Brandon Thomas -el millor del partit-, que ha rematat de xilena des del punt de penal una pilota que Pedro Alcalá no ha sabut enviar a porteria.

El punta mallorquí ha perdonat una vegada però a la segona ha estat letal. En el minut 23, el davanter ha realitzat un extraordinari control orientat a la frontal per desfer-se dels defensors visitants i, des de l'interior de l'àrea, ha superat Gabriel Brazao amb un bon xut creuat. La diana de Brandon ha animat el públic de Montilivi, que ben aviat, deu minuts després, ha vist com Cristhian Stuani signava el segon gol del Girona. Després d'una errada en la sortida de pilota de l'Albacete, l'uruguaià ha perforat la porteria manxega amb una subtil vaselina. Per desgràcia seva i de l'equip gironí, però, la jugada s'ha revisat a la sala VOR i els àrbitres de Las Rozas han determinat que existia un fora de joc mil·limètric.

​ Alcalá torna a espifiar-la

Els errors a Segona Divisió es paguen especialment cars, però aquesta temporada el Girona compta amb un actiu que sempre en comet: Pedro Alcalá. S'havien disputat quatre minuts del segon temps quan el central, contra tot pronòstic, ha regalat la pilota de manera incomprensible a Manu Fuster. El punta valencià després ha situat l'esfèric a l'escaire, sí, però l'error del '5' blanc-i-vermell és imperdonable.

La destrempada per culpa de la diana de l'Albacete ha estat majúscula. Tant, que ni els canvis de Martí han permès que el Girona reaccionés. El tècnic dels gironins ha apostat per Samu Saiz, Jairo i Jonatan Soriano, però el cert és que el seu equip no ha comptat amb oportunitats clares per tornar a batre Brazao. Només una falta directa en temps afegit del punta català ha posat a prova el porter visitant.

En els darrers instants del duel, el Girona ha reclamat dues mans de l'Albacete dins de l'àrea, però l'àrbitre i el VAR, per partida doble, han determinat que no hi havia res de res. Les primeres eren discutibles, però les segones no han pogut ser més clares. Sigui com sigui, l'ascens directe es complica i molt.