Tal i com va succeir en el primer partit de l'any a San Mamés, el Vila-real-Barça ha acabat amb polèmica arbitral. Dues mans clares no xiulades a l'àrea del Vila-real han revifat el debat sobre si els àrbitres perjudiquen el Barça i, de retruc, beneficien el Reial Madrid. 

Gerard Piqué, una de les veus més crítiques amb Fernández Borbalán (àrbitre de l'Athletic-Barça de Copa del Rei), ha tornat a ser el protagonista per un gest posterior al xiulet final. El central del Barça ha aprofitat la presència del president de la Lliga de Futbol Professional Javier Tebas a la llotja de l'Estadi de la Ceràmica per assenyalar-se l'ull i dir varies vegades: "Ho has vist?", abans d'entrar al túnel de vestidors. 

El gest de Piqué no ha passat desapercebut per a les càmeres de televisió i el central ha volgut ser encara més explícit a la zona mixta de l'estadi: "La persona a qui li ho he dit ja sap que anava per ell". Tot i el desavantatge de cinc punts amb el Madrid (jugant un partit més), el defensa no veu la Lliga impossible: "Podem guanyar però han de canviar moltes coses. Hi ha dues mans molt clares de Bruno i no s'ha de parlar d'intencions perquè són clares".

A més, Piqué ha tornat a exercir de portaveu del club: "Segueixo pensant el mateix que l'altre dia a Bilbao però s'ha d'anar amb molt de compte perquè ho analitzen tot. Que ho analitzin i perdin el temps en això, estan en el seu dret. Estic convençut que li podem donar la volta a la situació". 

Leo Messi Barça EFE (2)
LLIGA SANTANDER Messi, 'the best', trenca la ceràmica (1-1) Dago Escorcia
Neymar Villarreal Barça EFE
Lliga Santander L'1x1 del Vila-real-Barça Aleix Torres