L'esport català es troba en una situació crítica a nivell econòmic i per això la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) reclamen a la Generalitat el deute pendent que té de més de 20 milions d'euros. Gerard Esteva així ho ha defensat en l'entrevista de Pilar Rahola a ElNacional.cat, en la qual remarca la importància de resoldre aquests pagaments abans que sigui massa tard.

El Govern deu més de 20 milions d'euros a l'esport català

La campanya, sota el lema 'Fets, no paraules. Facin el favor de pagar', és la crida de les entitats esportives que demanen al Govern el pagament i els tràmits administratius pendents d'executar des de la temporada 2020/21. Són més de 20 milions els que estan pendents de ser abonats.

El president de la UFEC ha volgut destacar que "la xifra de deute del Govern acumulat amb les entitats esportives sense ànim de lucre puja a més de 20M€ les temporades 20/21, 21/22 i 22/23", una situació que, segons Gerard Esteva, "provoca que les federacions i consells tinguin problemes en el pagament de nòmines i impostos. Això fa que no puguin rebre subvencions". Tot i l'ajuda de la UFEC, que ha cedit de tresoreria pròpia "més de 3 milions d'euros a les entitats esportives perquè puguin sobreviure, hi ha un moment que ja no es pot arribar a més". I és que des del Govern "van dir que doblarien l'import a l'esport de Catalunya i no ha estat així", uns fets que des de l'UFEC volen solucionar.

 

L'acte central, que va tenir lloc als jardins del Parlament de Catalunya, va acabar amb una conclusió clara: si no es fan els pagaments els clubs esportius catalans estan en risc. I la solució que han plantejat la UFEC i la UCEC és una reunió urgent amb el Govern per tal de desencallar la situació.