Gavi estava convençut que el substitut de Sergio Busquets al Barça seria Frenkie de Jong. Aquest moviment provocaria que ell anés a ser titular, ocupant un dels interiors al costat de Pedri, amb Kessié i Nico González com principals suplents. El gran problema és que el Barça ha canviat de plans, ja que el club està fent tot el possible per traspassar De Jong, sigui al Manchester United o al Chelsea, per tot seguit fitxar Bernardo Silva, la gran incorporació per tancar una plantilla espectacular.

Ningú dubte que Bernardo Silva aterraria al Barça per ser titular indiscutible, per la qual cosa el gran perjudicat de l'arribada del portuguès seria Gavi, que veuria molt compromès els seus minuts al primer equip del Barça. L'andalús entén que al Camp Nou la competitivitat és màxima, però no esperava que l'estiu anés a avançar d'aquesta manera, ja que el gran damnificat ho acabarà sent, i després d'unes setmanes de dures negociacions en les quals el Barça li va assegurar que seria molt important.

Bernardo Silva celebrant gol Manchester City / Foto: Nigel Keene - Europa Press
Bernardo Silva, celebrant un gol amb el Manchester City / Foto: Europa Press / Nigel Keene

Gavi, a punt de renovar

I és que Gavi, que el dia 5 d'agost complirà 18 anys, va concretar la seva renovació fa poc, després de setmanes de negociacions en les quals es va arribar a especular amb una sortida, amb el Chelsea com a principal candidat per emportar-se'l. "Ja tenim un acord tancat pel qual ens comprometem que Gavi segueixi al Barcelona. Queden alguns serrells per resoldre que se solucionaran una vegada que el jugador compleixi 18 anys, ja que mentre no ho faci no pot firmar un contracte més llarg de quatre anys," va explicar recentment Mateu Alemany.

Gavi, doncs, es pot veure renovat a llarg termini i, alhora, sent el suplent de Pedri i de Bernardo Silva, una situació inesperada per a ell, i més quan en poc temps es disputarà el Mundial de Qatar, per al que espera ser un dels elegits per Luis Enrique.

Xavi Hernández Barça entrenament / Foto: EFE
Xavi Hernández, en un entrenament del Barça / Foto: EFE

Xavi tranquil·litza Gavi

Davant d'aquesta situació de preocupació, Xavi Hernández ha volgut tranquil·litzar l'entorn de Gavi, en fer-los veure que la temporada del Barça estarà plena de partits, ja que amb el Mundial de Qatar tot el calendari es comprimeix. El pla de l'entrenador és anar rotant als 3 migcampistes, amb Kessié per a moments en els quals l'equip necessiti més gran desgasti físic. Gavi, doncs, tindrà moltes oportunitats, com Pedri i Bernardo Silva, per la qual cosa en cap moment no serà el suplent de cap dels dos.

I no només això, ja que com Xavi ja va demostrar la temporada passada, hi haurà moments en què prescindirà d'un extrem pur per afegir un quart migcampista, una altra situació en la qual Gavi serà el gran beneficiat, ja que l'entrenador el veu ideal per complir aquest rol. Per a Xavi, doncs, Gavi pot estar tranquil, ja que considera que el futur del Barça passa per les seves botes.