El Barça 'B' suma la segona derrota consecutiva a Segona Divisió després de perdre contra el Gavà (1-0). Els de Gerard López han jugat més de mitja part amb un home més però no han estat capaços de superar un rival molt seriós i ordenat.

El filial blaugrana visitava l’Estadi de la Bòbila per enfrontar-se a un equip que només havia estat capaç de sumar una victòria en els primers set partits de Lliga. El Barça ‘B’, en dinàmica ascendent en aquest inici de temporada, ha jugat amb el mateix bloc que ha aconseguit començar l'any amb bons resultats.

El mal estat de la gespa ha condicionat molt el joc blaugrana, que ha hagut de prescindir de moltes combinacions per intentar explotar el joc directe. El partit caminava durant els primers minuts cap a la intranscendència més absoluta. El Barça tenia la iniciativa però era incapaç de perforar un sistema defensiu del Gavá que es protegia amb una línia de cinc al darrera i dosificava molt els seus atacs.

Cap xut entre els tres pals en els primers trenta minuts reflectien el to del partit. La més clara de la primera part, però, ha estat pels locals. El porter del filial José Suárez ha hagut d’intervenir en un llançament de falta des de la frontal de l’àrea per enviar la pilota a córner. Era el minut 35. I a la següent jugada, el Gavà s’ha quedat amb un jugador menys.

L’àrbitre ha interpretat com un cop de colze intencionat una disputa del defensa Mario Gómez amb el davanter del Barça Dani Romera. Gómez ha marxat al carrer i Romera a la banqueta per aturar la sang que li rajava des de la cella. El partit es complicava per un equip que no volia la pilota i que es limitava a jugar al contracop.

Poca ambició

Al Barça li ha faltat donar el pas endavant. No ha explotat la superioritat numèrica amb una falsa creença que la inèrcia li donaria una victòria que no estava lluitant. El Gavà ha començat a créixer a partir de l’incansable treball defensiu i la solidaritat entre futbolistes.

A falta de 25 minuts pel final, Gerard López ha sacsejat la banqueta buscant una reacció que l’onze titular no li podia donar. Però no ha sorgit efecte. L’empat era un premi gros per un equip que ha coquetejat amb les posicions de descens en aquestes primeres jornades.

Però la indolència del Barça li ha costat sortit de Gavà sense ni tan sols un punt. En una falta a la frontal de l’àrea blaugrana, el local Boris Garrós ha llençat una falta per superar la barrera -pel mig- i fer l’1-0. Alegria desfermada i premi a la persistència.

El Barça queia i quan ha premut l’accelerador per buscar capgirar el marcador en els últims 10 minuts ja era massa tard. Tot i que ha fregat el gol en una rematada al travesser, el resultat no s’ha mogut. Derrota tan inesperada com dolorosa per a un filial que necessita fer autocrítica.