El Barça es pot estar preparant per a una altra sortida sorpresa abans que finalitzi el mercat. Perquè està clar que necessiten reduir la mida de la plantilla en les properes setmanes, i veient que els assenyalats per anar-se'n no desitgen fer les maletes, hauran de trobar altres candidats. Aquí és on ha aparegut la figura de Nico González, que al principi, té espai en els plans de Xavi Hernández, i estava previst que es quedés.

Nico Gonzalez Barça New York Red Bulls / Foto: EFE
Nico Gonzalez/ Foto: EFE

Però tot s'ha complicat enormement. Com ja hem dit, la gran majoria de futbolistes que no tenen espai es resisteixen a marxar, i si hi ha una posició on hi ha un evident 'overbooking', aquest és el centre del camp. Frenkie de Jong és el principal responsable d'això, ja que la seva venda es donava per segura, i confiaven a obtenir una important quantitat d'ingressos. Tanmateix, ha rebutjat totes les ofertes que li han arribat.

A més, Miralem Pjanic, un altre que al principi entrava en la llista de descarts, ha aconseguit impressionar durant la pretemporada. I la seva actitud també ha servit perquè l'entrenador de Terrassa mediti molt seriosament la idea de quedar-se'l, ja que pot ser útil per la seva experiència. Així doncs, qui hi tindria més complicat per poder ser important en el Camp Nou és el migcampista de 20 anys, que hauria d'assumir un rol residual.

Una cosa a què Nico s'ha negat. Ja va acabar bastant decebut amb els seus minuts la passada campanya, ja que durant els últims mesos de competició pràcticament no va jugar res. I confiava que la seva situació canviés aquest curs, ja que així li ho havien promès. Però veient que difícilment això serà així, ara mateix està estudiant, al costat dels seus representants, les opcions de futur que té, i la seva cessió és cada vegada més probable.

En el Barça també veurien amb bons ulls un préstec, que permetés a l'internacional espanyol sub 21 continuar amb la seva progressió, i no estancar-se. A la seva edat, el que necessita és jugar de manera habitual.

El València pregunta per Nico

En el moment exacte en el qual Laporta col·loqui Nico en la llista de cedibles, no tardaran a arribar les primeres ofertes, ja que té molts pretendents. Encara que el principal favorit en aquests moments és el València, que ha preguntat per la seva disponibilitat, per petició del nou entrenador, Gennaro Gatusso.

L'italià està convençut que seria un magnífic reforç, i promet a González ser un fix a Mestalla.

Allà seria el reemplaçament d'un altre ex del Barça com Ilaix Moriba.