La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha presentat aquest dilluns la proposta de represa de les competicions oficials en el futbol a partir del 9 i 10 de gener de 2021. Per la seva part, el futbol sala s'iniciarà el 16 i 17 de gener de 2021.

El nou calendari

El que planteja la Federació Catalana és la reducció a la meitat de totes les lligues. Així que la Primera i la Segona Catalana es disputarà tota la primera fase i l'ascens es decidirà en una eliminatòria d'anada i tornada entre els dos campions de cada subgrup. Els descensos seran directes segons la classificació final per posicions.

La resta de categories es jugarà la lliga regular a una volta de competició i es mantindran els grups actuals. D'altra banda, en aquelles competicions ja iniciades, la lliga es reprendrà en la jornada en què es va quedar aturada i la resta començaran amb la primera jornada. Per la seva part, les últimes categories del futbol femení base començaran el 16 i 17 de gener.

Aquestes dos últimes dates són l'inici de la competició per al futbol sala. S'adaptarà el calendari amb les competicions ja iniciades. La competició serà en una única volta i hi haurà quatre finestres per recuperar els partits suspesos.

Retorn del 50% de la quota

La FCF ha decidit que retornarà el 50% de l'import de la quota del Portal del Federat a tots els federats i federades.

El president de la FCF, Joan Soteras, el secretari general, Oriol Camacho, i el director general, José Miguel Calle, han encapçalat una trobada telemàtica amb els presidents i presidentes dels equips.