La mesa del Congrés va aprovar aquest dimarts per unanimitat la petició formulada per l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) per tal que la cambra aculli aquest dimecres l'acte de formalització de la firma del primer conveni del futbol femení d'Espanya, entre l'Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) i els sindicats de futbolistes.

L'acte tindrà lloc a les 18:30 al vestíbul de l'Ampliació III del Congrés i estarà presidit per la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, a la qual acompanyaran la resta de membres de la mesa i portaveus dels grups parlamentaris, així com els representants de la Comissió de Cultura i Esport.

Futbolistas Vaga Primera Iberdrola AFE EFE

EFE

L'acord arriba després que s'hagi assolit "la viabilitat" per assumir les condicions pactades. Això és 16.000 euros bruts anuals per jugadora per contractes a temps complet i 12.000 euros bruts anuals per contractes a temps parcial.

Mediapro, productora de Jaume Roures, ha tingut un paper clau per tal que l'ACFF hagi pogut signar el conveni, i és que l'operadora ha ofert als clubs els diners que necessitaven a canvi dels drets televisius de la Copa de la Reina i de l'explotació de la 'U' televisiva dels estadis. La xifra assolia els 1,1 milions d'euros.

El nou contracte amb Mediapro el subscriuen onze dels setze clubs de la Primera Iberdrola. El Barça, el Tacón (futur Reial Madrid) i l'Athletic Club no s'hi han associat, mentre que el Madrid CFF i el Sevilla n'han quedat al marge.