El Jutjat 48 de Madrid i la Fiscalia de Delictes Econòmics han descobert una trama delictiva que consisteix en quedar-se amb les devolucions de l'IRPF de jugadors de futbol i bàsquet professionals falsificant les seves firmes.

Segons publica el diari El País, la trama està integrada per advocats dedicats a assessorar aquests esportistes i per una alta funcionària de l'Agència Tributària. La tasca de la funcionaria en aquesta trama era facilitar les dades fiscals d'esportistes que havien deixat els seus equips a Espanya i havien tornat al seu país sense sol·licitar la devolució de l'IRPF per a no residents. 

Aquesta xarxa, indica el citat mitjà, va estafar un total de 6,3 milions d'euros en devolucions fiscals a un centenar de jugadors de futbol i bàsquet, alguns del Barça i del Real Madrid. 

Segons narra l'escrit de la Fiscalia de Delictes Econòmics la trama funcionava de la següent manera: l'alta funcionaria de l'Agència Tributària, Leonor Sánchez-Caballero, mirava des del seu despatx quins jugadors estrangers havien deixat els seus equips espanyols sense sol·licitar la devolució de l'IRPF dels no residents. A continuació, la funcionaria facilitava les dades d'aquests esportistes als seus advocats i aquests falsificaven les firmes dels jugadors i aconseguien que Hisenda els tornés els diners a ells.

El País apunta que Sánchez-Caballero no és una funcionaria qualsevol, si no que es tracta de la cap de Dependència Adjunta d'Assistència i Serveis tributaris d'Hisenda. A més, explica que la funcionaria hauria entrat en aquesta xarxa a través del seu exmarit, Juan Ignacio Torrontegui, un dels advocats investigats.

La fiscalia demana un total de nou anys de presó per cada un dels advocats de la trama i 11 anys de presó i cinc d'inhabilitació per a Sánchez-Caballero, ja que exerceix un càrrec públic. Per tots els implicats també es demana, a més de les penes de presó, una multa d'uns 18 milions d'euros.