França ultima els preparatius dos dies abans de l’inici de l’Eurocopa i ha llançat una nova aplicació mòbil per alertar els ciutadans davant les possibles amenaces terroristes durant el transcurs del torneig. Malgrat que des del Govern francès insisteixen a projectar una imatge de confiança de cara a l’exterior, el cert és que les autoritats no amaguen la seva preocupació per la seguretat dels més de 2,5 milions d’aficionats que s’estima que visitaran un país declarat com a objectiu de l’ISIS.

El Sistema d’Alerta i Informació per a la Població (SAIP) és una aplicació gratuïta impulsada pel Govern francès que té com a objectiu alertar els ciutadans i aficionats sobre atemptats, possibles atacs, emergències o incidències greus que es produeixen en territori gal. Els usuaris que es descarreguin l'aplicació podran rebre en els seus telèfons tant informació actualitzada de la seva geolocalització com notificacions davant la sospita d’un perill imminent a la resta d’àrees geogràfiques franceses. L’aplicació també disposa d'un apartat on s’indiquen les instruccions d’actuació a seguir en cas que es posi en risc la seguretat dels assistents.

El SAIP, disponible per a telèfons amb sistema operatiu d’Apple i Google, permetrà l’opció d’escollir entre diversos idiomes, però en la seva primera versió estarà configurat en francès i anglès.

Comunicat del Ministeri d'Interior francès

El Ministeri d’Interior francès va emetre un comunicat on ha apuntat que la creació d’aquesta aplicació ve motivada arran dels atemptats “registrats a França al gener i novembre del 2015”. Per això, des del Govern assenyalen que la prioritat no només són els aficionats que es desplacin fins a les dotze seus, sinó també tots els seus conciutadans.