Al FC Barcelona saben que necessiten reforços de nivell, i de garanties, de cara a la temporada que ve després de l'ensopegada en competició europea. Malgrat ser líders de la Lliga i tenir encarrilades les semifinals de la Copa del Rei, on parteixen amb avantatge davant del Reial Madrid, el que marca una campanya és la competició europea, i aquest any el Barça ha fracassat estrepitosament.

Per això, a les oficines del Camp Nou, Joan Laporta i els seus ja estan movent-se al mercat per provar de convèncer diversos futbolistes de fitxar pel conjunt blaugrana. No ho tindran fàcil, ja que la malmesa economia del club, limita molt a Mateu Alemany i el seu equip directiu a l'hora d'oferir diners, amb tot, al Barça no es donaran per vençuts.

Joan Laporta / Foto: EFE
Joan Laporta, somrient / Foto: EFE

Perquè arribin, han de sortir

Són diversos els noms que han sonat, i continuaran sonant, per a l'agenda del FC Barcelona. Però perquè arribin alguns d'aquests jugadors primer n'han de sortir d'altres. Un dels que és a la rampa de sortida és Ferran Torres, el valencià va arribar procedent del Manchester City sota el cartell de futura estrella, però el cert és que s'ha estavellat.

L'extrem no ha acabat d'explotar a les ordres de Xavi Hernández, malgrat ser un fix a les alineacions de Luis Enrique per a la Roja. Així doncs, a Ferran li han penjat el cartell de transferible, encara que en el dia d'avui, no ha arribat cap oferta per un jugador el rendiment del qual és una incògnita.

Ferran Torres Almeria Barça / Foto: EFE
Ferran Torres, amb les mans al cap, lamentant-se d'un error / Foto: EFE

En el Barça no només s'estalviarien la fitxa de Ferran Torres, sinó que en podrien treure profit per un traspàs, encara que difícilment recuperin l'invertit en ell. Sigui com fos, sembla que el valencià està sentenciat al Camp Nou i al FC Barcelona ja tenen el seu substitut ideal, un extrem que va sortir de La Masía.

Dani Olmo, objectiu del Barça

L'encarregat de substituir Ferran Torres és Dani Olmo. L'exjugador del planter blaugrana s'ha convertit en un dels objectius de la directiva catalana per tornar a la que un dia va anar la seva casa. Ha estat un fix a les llistes de Luis Enrique per a la selecció i també per a Luis de la Fuente a la seva etapa com a seleccionador sub-21.

Ferran Torres Dani Olmo España EFE
Ferran Torres i Dani Olmo durant un partit amb la selecció espanyola / Foto: EFE

Ara el Barça, després de deixar-lo escapar, vol intentar recuperar-lo. La seva traça a la Bundesliga ha fet que hagi despertat l'interès de molts equips, així que els catalans no ho tindran gens fàcil. Primer perquè el RB Leipzig no vol deixar escapar a un dels seus homes clau, i està tractant de tancar la renovació de Dani Olmo, que té contracte fins a 2024.

Segon, perquè l'economia del club limita els seus moviments, i Olmo té darrere equips molt poderosos econòmicament. Tanmateix, hi ha una clàusula al contracte de l'atacant del Leipzig que podria facilitar la seva arribada a la ciutat Comtal, i és que la seva clàusula de rescissió per als clubs espanyols és més barata que per a la resta, 60 milions davant els 75 'quilos' que hauria de pagar la resta. Xavi té la possibilitat de tenir entre les seves files un dels millors futbolistes espanyols, però no serà fàcil, Dani Olmo, decidirà.