Dubtes del Barça a la Lliga i també dubtes a la Champions League. Però aquesta vegada l'equip blaugrana ha assaltat l'Estádio do Dragão per superar el Porto gràcies a un solitari gol de Ferran Torres (0-1) en un partit que s'ha patit molt i en el qual Robert Lewandowski s'ha lesionat.

Ferran Torres trenca la igualtat a Do Dragão

Un estadi imponent com Do Dragão és sinònim a dificultat. Oporto sempre ha estat una ciutat on ha estat difícil torejar i el Barça ho ha patit des del principi tot i sortir amb el seu equip més titular possible. Ronald Araujo fent parella amb Jules Kounde per primera vegada aquesta temporada, amb Oriol Romeu com a pivot corrector i amb Lamine Yamal i Joao Félix als extrems. Però tot i un inici dominat pel Barça, que no volia arriscar gens, la igualtat ha anat agafant protagonisme.

Galeno y Araujo disputando un balón / Foto: EFE
Ronald Araujo jugant contra el Porto / Foto: EFE

Els blaugrana, massa precipitats en atac i massa conservadors en defensa, han obert la porta a un Porto sense por i molt atrevit. Per això s'han anat repartint les ocasions de perill. I, a sobre, el Barça ha estat imprecís. La primera ocasió de perill ha estat de Joao Félix al minut 22 just després d'un possible penal no xiulat de Kounde. Però el gran problema culer ha estat la lesió de Lewandowski a la mitja hora, que ha hagut de deixar el seu lloc a Ferran Torres. Moltes targetes, amb Araujo, Joao Cancelo i Gavi avisats, a més de Xavi Hernández, constantment queixant-se i sense veure clar el partit.

El Barça, però, lluny de deixar el duel per perdut, ha aconseguit el gol en el temps de descompte de la primera part. I gràcies al regal de Romário Baró, que li ha donat la pilota a Ilkay Gündogan perquè servís la diana culer a un Ferran Torres que, amb molta sang freda, ha passat la pilota per sota el cos del porter abans del camí a vestidors (0-1).

Ferran Torres celebrando su gol / Foto: EFE
Ferran Torres celebrant el seu gol contra el Porto / Foto: EFE

La salvació del Barça

Però tot i el domini en el marcador, el Barça ha seguit la mateixa tònica en el segon temps. Cancelo ha comès una errada defensiva i João Mário ha buscat l'empat des de lluny. El Porto, encara més ofensiu. Però quan Lamine Yamal ha tornat a participar en el joc, el Barça ha generat perill. I, mentrestant, més jugadors blaugrana com Kounde i Joao Félix sumant-se al carro de les targetes grogues.

I després que Kounde, Araujo i Ter Stegen hagin salvat el Barça en múltiples accions defensives magistrals, el Barça ha intentat reaccionar. Han entrat Sergi Roberto, Fermín López i Marcos Alonso per Joao Félix, Oriol Romeu i Lamine Yamal. I aleshores ha arribat el moment més tens del partit, ja al minut 80, amb un possible penal per mà de Cancelo que ha acabat amb revisió del VAR i nova salvació del Barça: mà prèvia d'Eustáquio. I sort que un gol posterior de xilena de Mehdi Taremi ha estat en fora de joc.

Xavi Hernandez dando indicaciones / Foto: EFE
Xavi Hernandez donant indicacions en el duel contra el Porto / Foto: EFE

Després de patir, patir i patir en els últims minuts, finalment la victòria ha estat culer. I sense Gavi, que ha vist la segona targeta groga i ha estat expulsat. Però el fet de guanyar a un gran rival i en un camp molt complicat és or per al Barça, i més a la Champions, en el dia del centenari de Xavi Hernández com a entrenador culer. I els blaugrana lideren en solitari el Grup H amb 6 punts.