La Fórmula 1 està preparada per viure uns mesos trepidants en tots els sentits. El primer cap de setmana de març començarà una temporada que, malgrat que tornarà a comptar amb Max Verstappen com a màxim favorit, en tindrà molts altres al·licients, com veure quin serà el rendiment de Fernando Alonso o com funcionaran els Ferrari i els Mercedes. Però a més de tot això, abans de final d'any hi haurà molts canvis, que alteraran per complet la graella que tenim actualment.

Lewis Hamilton a Ferrari, el primer canvi de cara al 2025

El primer gran canvi que estius a partir de 2025 serà el fitxatge de Lewis Hamilton per Ferrari. El pilot britànic tenia contracte firmat amb Mercedes fins al mes de desembre del 2025, però va decidir executar una clàusula que li permet sortir a la conclusió del 2024 per fitxar per l'escuderia italiana, amb qui ja té un acord. Un moviment que ha revolucionat per complet el món de la Fórmula 1 i que, sense cap dubte, desencadenarà una sèrie de moviments que implicarà a altres dels millors pilots del món.

Lewis Hamilton bandera / Foto: Europa Press
Lewis Hamilton celebrant una victòria durant la seva etapa en Mercedes / Foto: Europa Press

Evidentment, el més afectat dins d'aquest fitxatge és Carlos Sainz. Ferrari continua apostant per Charles Leclerc i Sainz haurà de sortir de l'equip italià a final del present any. De moment, es coneixen quines són les intencions del competidor madrileny, però tampoc no tindrà gaires opcions. La solució més senzilla seria que acabarà en Mercedes, ocupant el lloc que deixarà lliure Lewis Hamilton, però en les últimes hores han aparegut altres alternatives, que podrien ser també molt interessants.

L'arribada d'Audi, una oportunitat ideal per a Carlos Sainz i Fernando Alonso

I és que l'any 2026, Audi tornarà a la Fórmula 1 amb la intenció de col·locar-se com un dels millors equips, que puguin rivalitzar amb Red Bull. És cert que encara és una incògnita com serà la seva arribada al Gran Circ, però sembla evident que podria ser una gran alternativa per a Carlos Sainz. I també podria ser-ho per a un Fernando Alonso que, malgrat que va començar molt bé a Aston Martin, ha perdut motivació amb el pas dels mesos, ja que el rendiment del seu cotxe ha caigut en picat.

Fernando Alonso Carlos Sainz / Foto: Europa Press - Xavi Bonilla
Fernando Alonso i Carlos Sainz posen junts / Foto: Europa Press - Xavi Bonilla

Tant és així que els plans de Fernando Alonso podrien ser els d'aguantar a Aston Martin fins al final del 2025 i començar el 2026 una nova etapa a Audi. Això sí, l'escuderia alemanya, en un principi, preferiria comptar abans amb Sainz que amb Alonso, principalment per un motiu d'edat. Per això, si Sainz acaba decantant-se per aquesta opció, Alonso es quedaria sense equip i sense cap motivació que l'impulsin a seguir a la Fórmula 1.