La Fórmula 1 ha patit una revolució total aquest dijous. Cap a les vuit de la tarda, tant Mercedes com Ferrari van anunciar, a través de dos diferents comunicats oficials, que Lewis Hamilton deixaria l'escuderia anglesa per fitxar per la italiana a partir de 2025 i que Carlos Sainz, aquell mateix any, abandonaria el seu actual equip. Un canvi de cromos transcendent que obre un panorama totalment diferent per al futur del Gran Circ, que ja es prepara per viure dues temporades plenes d'emocions.

Jenson Button proposa Fernando Alonso com a substitut de Lewis Hamilton

I com no podia ser de cap altra manera, aquesta gran notícia ja ha generat els primers rumors sobre qui haurà de substituir Lewis Hamilton a Mercedes. Tant és així que Jenson Button, expilot de la Fórmula 1, ja ha volgut mullar-se, proposant el seu candidat favorit. "Hauria de dir Alonso, estic enamorat del meu antic company d'equip, m'encantaria veure a Fernando allà. Té 42 anys, però la fam segueix allà i la forma física també. Seria una dupla divertida (referint-se a Russel). Aprendrien molt l'un de l'altre i treballarien ben junts", ha afirmat el pilot britànic.

Jenson Button / Foto: Europa Press - Joao Filipe
Jenson Button / Foto: Europa Press - Joao Filipe

L'altra gran opció que té Mercedes per ocupar el va buidar que deixarà lliure Fernando Alonso a partir del 2025 és la de Carlos Sainz. El pilot madrileny també quedarà lliure d'aquí a dues temporades i el seu futur és una incògnita. La seva arribada a Mercedes seria molt interessant per conèixer el seu veritable sostre, ja que molts aficionats de la Fórmula 1 consideren que Ferrari no ha tractat del tot bé Sainz, relegant-lo a un rol secundari, per darrere de Leclerc.

Fernando Alonso continua amb l'ambició intacta

D'altra banda, faltarà veure quina és la postura de Fernando Alonso. És cert que el pilot asturià ja té 42 anys, però ja ha demostrat de sobres que continua tenint l'ambició i el físic necessari com per continuar lluitant per podis i victòries. Amb Aston Martin, després d'un inici d'any il·lusionant, va arribar a vorejar la famosa victòria número 33, però la seva davallada de rendiment en la segona part de l'any ha estat molt preocupant. Faltarà veure quina és la resposta del seu cotxe d'aquí a uns mesos, però si el monoplaça que li brindi l'escuderia anglesa no és al nivell, podria considerar una sortida a la recerca de l'oportunitat definitiva per tornar a dalt de tot de la classificació.

Fernando Alonso celebrant podi Brasil / Foto: EFE - Sebastiao Moreira
Fernando Alonso, celebrant podi en Brasil / Foto: EFE - Sebastiao Moreira

I en aquest sentit, Mercedes podria ser runa oportunitat única en tots els sentits. De moment, són tot especulacions, però la veritat és que les peces encaixen dins d'aquest complex puzle.