El sud-africà Kevin Anderson ha salvat una pilota de partit i ha aconseguit el que semblava impossible: vèncer Roger Federer en el temple del suís a Wimbledon. Un resultat de 2-6, 6-7 (5), 7-5, 6-4 i 13- 11, per arribar per primera vegada les semifinals d'aquest Grand Slam.

El gegant de Johannesburg ha canviat el signe del partit quan en el tercer set, amb 5-4 per al de Basilea, i servint el sud-africà, un tir de revés de Federer ha marxat a la xarxa. S'esfumava així una bola de partit per al suís, que gairebé dues hores després, perdia per primera vegada a Wimbledon, des de les semifinals de 2016, contra Milos Raonic.

Relegat a la pista 1, sortint de la central del club, per primera vegada en tres anys, Federer va sucumbir després de guanyar els dos primers sets, minvat físicament, sense velocitat en els seus desplaçaments, i confiant únicament en el seu servei, en quatre hores i 14 minuts, amb 90 minuts en l'últim set, gran batalla tancada amb un punt de servei d'Anderson.

Ja no podrà guanyar per novena vegada el títol a l'All England, i igualar així amb la nord-americana d'origen txec Martina Navratilova. Tampoc fer-se amb el seu títol 99. La d'aquest dimecres és la segona catàstrofe sobre herba en menys de tres setmanes, després de caure a la final de Halle amb el croat Borna Coric. Anderson s'ha convertit en el primer sud-africà en aconseguir arribar a les semifinals de Wimbledon des Kevin Curren el 1983.