El Barça ha guanyat en el segon amistós de la pretemporada, avui amb la visita del Girona (3-1) en un partit què els gols de Piqué, Rei Manaj i el debutant Memphis han superat la diana de Samu Sáiz de penal.

Barreja de joves i veterans

Amb un onze que barrejava veterans com Piqué, Umtiti o Sergi Roberto amb joves del filial com el recentment renovat Balde, Demir o Nico González el Barça ha saltat al Johan Cruyff amb la intenció clara de dominar la possessió de pilota.

Riqui Puig contra el Girona @FCB

Riqui Puig protegeix la pilota davant de Kebé / @FCBarcelona

El mig del camp blaugrana, amb futbolistes que els agrada tenir la pilota com Nico, Sergi Roberto i Riqui Puig han intentat fer-se amos d el'esfèric però el Girona ho ha impedit. El tram inicial ha tingut moltes imprecisions i el Girona ho ha aprofitat per tenir-ne una de molt clara.

Stuani ha retallat a Piqué i ha definit davant Iñaki Peña, però el porter alacantí del Barça ha fet una gran aturada per evitar el gol. Pocs minuts després el Barça s'ha trobat amb un clar penal de Calavera sobre Balde, que ha fet un gran partit en les dues àrees i Piqué ha fet el primer amb fortuna.

El seu xut des dels onze metres ha impactat amb Juan Carlos i ha acabat entrant mentre el porter del Girona es lamentava de la mala sort que havia tingut. Però sense temps de lamentar-se massa més, el porter de Guadalajara ha hagut de recollir la pilota de dins de la xarxa un parell de minuts més tard.

Rei Manaj, que ha marcat el seu quart gol en dos partits però que ha acabat substituït amb molèsties pel debutant Memphis Depay, ha aprofitat una centrada de Mortimer al primer pal per posar el segon al marcador de l'Estadi Johan Cruyff. En els minuts d'incertesa mentre Manaj era atès fora del camp i quan encara no havia entra Memphis, el Girona s'ha trobat amb un penal per unes mans molt innocents de Nils Mortimer.

Samu Sáiz ha assumit la responsabilitat i ha demostrat perquè. El madrileny ha impactat suaument amb la pilota i ha marcat a l'estil 'panenka'. El mateix Sáiz ha estat a punt d'enviar el partit al descans amb empat, però el seu xut llunyà ha acabat topant-se amb el travesser.

A la represa, el Barça ha començat actiu i amb les arribades de Memphis i Sergi Roberto haurien pogut marcar el tercer, però entre Juan Carlos i la defensa ho han impedit. Arribada l'hora de partit, s'ha produït un carrusel de canvis (8 del Barça i 5 del Girona), que ha baixat el ritme del partit. Griezmann ha tingut una oportunitat que ha sortit sense massa força de la seva bota dreta i el partit anava morint lentament fins que ha arribat el moment de Memphis de signar el debut ideal.

Unes altres mans dins de l'àrea, en aquest cas del colombià del Girona Mojica, li han permés al neerlandès acabar el seu primer partit amb el Barça marcant des del punt de penal per tancar el segon partit de pretemporada amb victòria. Ara, els blaugrana viatjaran cap a Alemanya per jugar dissabte que ve contra l'Stuttgart, després s'aproparan a Àustria per veure's les cares amb el Salzburg abans de rebre a la Juventus en el Gamper, el dia 8 d'agost.

Imatge principal: Rei Manaj celebra el gol amb els aficionats / FCB