El Barça es queda sense arguments contra el Galatasaray en el partit d'anada dels vuitens de final de l'Europa League (0-0). Sense gols i sense gaire futbol en un partit feixuc i en la qual la resistència turca s'ha imposat a l'ímpetu culer.

Un Barça perdut

Un Barça amb rotacions en un partit que s'ha jugat a un altre ritme. Xavi Hernández ja va avisar que hi hauria canvis, però tot i confirmar les cares noves, s'ha notat la falta de nivell davant d'un Galatasaray que sempre ha cregut en les seves possibilitats. Adama Traoré ha estat l'únic jugador del Barça que ha creat perill real. Poques aparicions de Memphis Depay i de Ferran Torres, els altres dos davanters.

adama traore sacha boey galatasaray barca efe

Adama Traoré superant un rival / EFE

I tot i la pressió i del ritme inicial, en vint minuts s'han acabat les piles. Pedri González no ha trobat socis i Nico s'ha vist perdut entre rivals turcs. A més, Frenkie de Jong ha alentit el ritme i no ha estat un bon substitut de Busquets. Però és que a més, en defensa tampoc s'ha brillat. Eric Garcia ha aparegut poc i ha complert, mentre que Ronald Araujo, cometent moltes errades, s'ha vist amb massa llibertat. Dest i Jordi Alba, incisius, però sense perill. I Ter Stegen, un espectador més.

Dues arribades de Ferran Torres en els primers cinc minuts han estat el millor d'un inici de partit decreixent. El Galatasaray, acostumat a controlar, s'ha deixat dominar. I s'ha tancat al voltant de la seva àrea per intentar resistir. El Barça, dominador, no ha sabut connectar amb els davanters. I els pocs xuts que hi ha hagut, sobretot dos de Memphis, un de falta i un de jugada, han estat perfectament aturats per Iñaki Peña, porter culer cedit al Galatasaray.

iñaki peña parada memphis galatasaray barca @GalatasaraySK

Iñaki Peña aturant la falta xutada per Memphis Depay / Galatasaray SK

Un Barça retrobat

La falta de profunditat de la primera meitat ha canviat per complet al segon temps. Abans de la represa del partit, han sortit al camp Busquets, Dembélé i Piqué. Tres solucions des de la banqueta que han reactivat el Barça. I aleshores el Galatasaray sí ha patit de veritat.

Córners i més córners culers, però cada vegada que hi havia una ocasió clara, apareixien les mans salvadores d'Iñaki Peña. Exhibició del porter alacantí. Busquets de cap, i després De Jong amb una canonada. Insuficient.

dembele boey barca galatasaray efe

Ousmane Dembélé jugant contra el Galatasaray / EFE

I després ha estat el torn d'Aubameyang, que ha aportat encara més perill. Una xilena seva i un posterior pal de De Jong ha estat a punt de ser el primer gol culer. Però era falta en atac. I a deu minuts per al final, gol de Gomis, però era fora de joc del davanter del Galatasaray.

I ni amb l'entrada de Luuk de Jong al tram final ha estat suficient. La resistència del Galatasaray ha estat millor que l'atac culer. I l'empat a res ha estat el resultat final. Qui passa als quarts de final de l'Europa League es decidirà la setmana vinent a Istanbul.

Imatge principal: Ferran Torres sobre la gespa del Camp Nou / EuropaPress