Amb l'eliminació de l'Eurocopa de la Dinamarca de Braithwaite en mans d'Anglaterra després d'un polèmic partit en el qual els Three Lions es van veure beneficiats amb un penal inexistent a la pròrroga, ja no queden jugadors del FC Barcelona a la competició, el que provoca que el club blaugrana pugui treure la calculadora per conèixer quants diners ingressarà per part de la UEFA per cedir jugadors a la competició.

Pedri Vida Espana Croacia EFE

Pedri ha estat el blaugrana que més ha brillat a l'Eurocopa / EFE

La UEFA li haurà de pagar al Barça 2,6 milions d'euros

Fins a 10 jugadors del Barça han participat a l'Eurocopa 2020, Sergio Busquets, Jordi Alba, Eric Garcia, Pedri, Braithwaite, Griezmann, Dembélé, Lenglet, De Jong i Depay. Abans de la competició, l'Associació Europea de Clubs (ECA) i la UEFA van acordar que cada club ingressaria 9.000 euros diaris per jugador mentre estigués concentrat amb la seva respectiva selecció.

Martin Braithwaite Dinamarca Inglaterra EFE

Braithwaite s'ha revalorat a l'Eurocopa / EFE

Aquesta xifra, tanmateix, s'aplica tan sols als futbolistes que formen part del club des del mes de juliol de 2019. Així, per Braithwaite el Barcelona rebrà 7.500 euros diaris en sumar una temporada i mitja, per Pedri 6.000 en acumular-ne una, i per Memphis Depay i Eric Garcia 3.000 en tractar-se de fitxatges d'aquest mateix estiu.

En total, doncs, el Barça haurà de rebre la gens menyspreable xifra de 2,6 milions d'euros de compensació per part de la UEFA.

Dembele Francia Hungria Eurocopa EFE

La lesió de Dembélé, la nota negativa de l'Eurocopa / EFE

La greu lesió de Dembélé, un dur cop per a l'economia del Barça

A l'altre costat de la balança sorgeix l'enorme contratemps econòmic que ha suposat per al Barça la greu lesió que Dembélé va patir en el partit contra Hongria. L'extrem francès, amb diverses ofertes, era el jugador pel qual el club blaugrana pensava ingressar una elevada xifra en concepte de traspàs, un objectiu que ha desaparegut amb la lesió i que fins i tot posa en risc la somiada renovació de Messi.

El Barça té el dret de reclamar una compensació màxima de 20.584 euros per dia durant el temps de baixa del jugador, el que es traduiria en uns 2,5 milions d'euros, una quantitat molt baixa si es compara amb el que el club tenia previst ingressar pel traspàs i estalviar-se per la fitxa de Dembélé.

 

Imatge principal: Depay i De Jong, en un partit de la selecció dels Països Baixos / EFE