El Barça acabarà la temporada 2021/22 a Austràlia. El club blaugrana ha anunciat que disputarà un partit amistós per tancar el curs el dimecres 25 de maig contra un combinat dels millors de la lliga australiana. I ho farà a la ciutat de Sydney.

El Barça jugarà a Sydney

Tres dies després d'acabar la Lliga i tres dies abans de la final de la Champions League, que l'equip culer ja no pot disputar perquè està jugant l'Europa League, el Barça viatjarà per primer cop en la seva història a Austràlia. I ho farà per jugar un duel amistós contra una selecció dels millors jugadors de l'A-Leagues All Stars. Un partit que es disputarà a l'Accor Stadium de Sydney, que té una capacitat per a 80.000 espectadors.

A més, serà especial perquè el partit es disputa "en una setmana assenyalada en el calendari futbolístic australià". El partit del Barça es juga tres dies abans de la disputa de la final de la A-League que decidirà el guanyador de la lliga australiana i també s'emmarca dins de la setmana del Vivid Sydney, un dels festivals de música i cultura més importants de la ciutat australiana.

El partit serà el primer que jugarà el club blaugrana en terres australianes, ja sigui d'algun esport professional o amateur. Un matx que només es podrà veure per Barça TV+, la plataforma de streaming del Barça.

Un partit estratègic per al Barça

Juli Guiu, vicepresident i responsable de l'àrea de màrqueting del Barça, ha afirmat que "estem molt contents de poder anunciar avui aquest partit a Austràlia contra els A-Leagues All Stars". A més, ha recordat que "serà el primer cop que el primer equip de futbol visiti aquest país, on el Barça genera un gran interès". Per tant, un nou viatge estratègic per impulsar un mercat en auge. "Ens donarà l’oportunitat que noves audiències coneguin el Barça i tot allò que representa, que l’han convertit en una entitat referent dins i fora dels terrenys de joc", explica.

Danny Townsend, CEO de les Australian Professional Leagues, afirma que "un dels millors equips del món s'enfronta al millor de la A-League pocs dies abans de la Gran Final, oferint una festa de futbol per als aficionats a Austràlia durant la Setmana de la Gran Final". I Stuart Ayres, ministre d'Empresa, Inversions, Comerç i Turisme i Esports de Western Sydney, conclou que "el partit Barça-A-Leagues All Stars generarà un interès internacional important i tornarà a posar el futbol australià en el punt de mira internacional". I creuen, segons Ayres, que la visita del Barça també ajudarà a impulsar "l'economia dels visitants de Nova Gal·les del Sud en el seu camí cap a la recuperació".

 

Imatge principal: El cartell de la visita del Barça a Sydney / FC Barcelona