Segueix i segueix escalfant els motors el circ de la Fórmula 1. La polèmica dels himnes en el passat Gran Premi disputat al Circuit de Barcelona-Catalunya no para de treure fum. Els Segadors, el possible himne prohibit a les competicions de Montmeló, sembla que no para de revolucionar el personal.

I encara s'encén més la polèmica. Després de l'amenaça de la Reial Federació Espanyola d'Automobilisme, ara ha estat el torn de les defenses. El primer a reaccionar ha estat el mateix Circuit de Barcelona-Catalunya emetent un comunicat defensant l'himne català i la seva utilització en les curses disputades a Montmeló.

El comunicat del Circuit de Barcelona-Catalunya

Després de rebre una carta del Sr. Manuel Aviñó, president de la Real Federación Española de Automovilismo, on manifesta algunes consideracions sobre el protocol de la cerimònia de sortida del Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1, el Circuit de Barcelona-Catalunya exposa:

  1. Des de 1991, any de celebració del primer Gran Premi d’Espanya al Circuit de Barcelona-Catalunya, 14 minuts abans de la sortida de la cursa s’interpreten els dos himnes a la graella. L’operativa per interpretar els himnes sempre ha estat la mateixa: en primer lloc, sona l’himne d’Espanya, que precedeix la posterior interpretació de l’himne de Catalunya.
  2. En aquesta mateixa cerimònia d’obertura, i des de la primera edició, també estan presents ambdues banderes: la d’Espanya i la de Catalunya. Al 2015 es va introduir un nou format, a petició de la Fórmula 1, amb una nova cerimònia dotada de major solemnitat, que es va traduir amb la presència de les autoritats i els pilots encapçalant la graella, davant les banderes. Un acte que el Sr. Aviñó va presenciar la passada temporada per primera vegada, en qualitat de president de la Real Federación Española de Automovilismo, on van sonar els dos himnes i es van mostrar les dues banderes.
  3. El Circuit de Barcelona-Catalunya manifesta i fa constar que sempre ha mostrat el màxim respecte als símbols d’Espanya i de Catalunya.

 fernando alonso bandera  instagram

@fernandoalo_oficial