La independència de Catalunya, o almenys la bandera que la representa, no són benvingudes a Abu Dhabi. L'estelada no s'ha pogut entrar al Zayed Stadium dels Emirats Àrabs Units, on s'ha jugat la final del Mundial de Clubs entre el Reial Madrid i el Gremio brasiler.

El periodista del diari Marca, Chema Rey, ha fotografiat la zona de control a l'entrada del recinte esportiu on s'observen les mesures restrictives, alguna d'elles molt curiosa. En la imatge es veu clarament el veto de certs objectes i també de banderes concretes. L'estelada no pot formar part de la final del Mundial de Clubs.

Unes imatges on es veu clarament que la FIFA ha aplicat el seu criteri restrictiu amb el tema dels símbols polítics. És permesa la bandera espanyola, la brasilera, la mexicana o la dels Emirats Àrabs (dels països dels quatre equips participants), i també la senyera. No és el cas de l'estelada.

Aquesta mesura prohibitiva podria ser encabida, molt amb pinces, dins la normativa de Seguretat als Estadis de la FIFA en el seu article 60.2.a en l'apartat de 'Racisme, provocacions i comportaments agressius': "L'organitzador del torneig, en col·laboració amb les forces de seguretat locals, ha de garantir que els aficionats no es comportin de forma agressiva o provocadora a l'estadi o en els seus voltants. Això inclou, per exemple, nivells inacceptables de provocació o agressió verbal cap als jugadors, àrbitres o seguidors de l'equip adversari, comportaments racistes o el desplegament de pancartes o banderes amb insults o lemes provocadors".

Dins les restriccions també es veu que està prohibida l'entrada d'encenedors, botzines o xiulets. I si l'estelada no entra en els plans dels organitzadors de forma específica, ara la pregunta podria ser si les simbologies dels ultres blancs o, fins i tot, alguna bandera feixista, hagués tingut el mateix èxit que l'estelada.