Andrés Iniesta va ser l'heroi de la selecció espanyola quan va marcar l'únic gol de la final del Mundial del 2010 contra Holanda. I l'ajuntament d'Albacete ha volgut retre homenatge a l'exblaugrana, que és nascut a Fuentelabilla, un poble de la província.

Aquest 10 de juliol, coincidint amb el desè aniversari del primer Mundial guanyat per Espanya, es volia inaugurar l'estàtua d'Andrés Iniesta, però l'estrena s'ajornarà pel coronavirus.

El que ha cridat més l'atenció és que la notícia difosa per l'Ajuntament venia acompanyada d'una fotografia de l'estàtua. Un despropòsit de figura, que representa Iniesta en posició de marcar completament nu, sense pilota de futbol i que ha provocat la befa dels usuaris a les xarxes socials.

Albacete ha postposat la inauguració d'aquesta estàtua per 2021. Està previst que a l'acte hi siguin el mateix Iniesta i companys seus del Barça i de la selecció espanyola.

El cost d'aquesta escultura ha estat finançat per la Fundació Soliss, que convoca el premi biannual Julio Pascual, dotat amb 15.000 euros. L'escultor Javier Molina Gil va ser el guanyador del jurat per l'originalitat, qualitat i valor artístic del disseny.