L'esport català es torna a unir per afrontar l'últim decret del Govern que va suspendre les competicions a Catalunya i també va tancar les instal·lacions esportives per fer front a la segona onada del coronavirus. Liderats per la UFEC, l'esport català ha presentat un recurs a la sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, dels Consellers de Salut i d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Mesura "desproporcionada"

Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, ha explicat que el primer objectiu és "mirar d'anul·lar l'acord i que el Govern reflexioni una altra vegada" després de les últimes restriccions aplicades. "Entenem que la mesura és totalment desproporcionada, igual que en el passat mes de juliol, i contradictòria si el que es persegueix és la contenció del virus", afegeix.

Gerard Esteva UFEC

Gerard Esteva, president de la UFEC / UFEC

El president de la UFEC sosté que "l'esport és un aliat per preveure el coronavirus" ja que, entre d'altres avantatges, "té unes propietats boníssimes i si estàs preparat pots tenir menys complicacions pel coronavirus". A més, recorda que "les activitats esportives només suposen 0,28% dels brots" i que el tancament no ajuda.

"Si no volen que hi hagi contagis, el tancament provoca que la gent continua fent esport, però de manera desorganitzada, no controlada i sense tenir traçabilitat", afirma. Per aquest motiu reitera que "hem d'actuar amb responsabilitat i que la població pugui fer esport de forma organitzada".

Dir gimnas coronavirus base de dades cita previa -  Sergi Alcàzar

Imatge d'un gimnàs de Barcelona / Sergi Alcàzar

La mort econòmica

Esteva conclou que el món de l'esport "som part de la solució i no del problema", i demana "una reflexió a la Generalitat". Sobretot perquè les empreses i el sector de l'esport català estan al límit i el coronavirus ha tingut "un efecte devastador en l'apartat econòmic i ha creat una alarma social". Concretament, Esteva ha puntualitzat que la dada de pèrdues en el sector arriba als 1.300 milions d'euros.

Respecte la primera onada, Esteva ha recordat que "7 de cada 10 treballadors s'han vist afectats per ERTOs" i que aquest nou tancament pot acabar sent molt perjudicial per al sector.

La demanada l'han presentat conjuntament la UFEC, COPLEFC, Gestiona, Indescat, la Federació Catalana de Natació, l'Agrupació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya i la Federació Catalana de Futbol.