L'esport català no professional s'atura. Totes les competicions esportives d'àmbit català, federades, escolars o privades queden ajornades durant els pròxims dos caps de setmana per ajudar a contenir el coronavirus. Així es confirmarà aquest dimecres al Procicat.

Els pròxims dos caps de setmana

Els últims dies estan augmentant els casos de Covid19 i aquesta dràstica decisió es pren per reduir l'impacte que pot tenir el virus. El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha explicat que les xifres estan augmentant perquè hi ha més mobilitat familiar els caps de setmana.

"L'empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc", ha assegurat Figueras.

Sí que hi haurà competició estatal i internacional, però no entre catalans. Per tant dos equips catalans no podran competir entre ells, encara que sigui un amistós, però un català amb un altre equip d'una altra comunitat, sí.

Aquesta decisió s'ha pres després d'una reunió de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i totes les federacions esportives catalanes, juntament amb el secretari general de l'Esport. L'últim pas perquè s'aprovi la mesura és que ho validi un jutjat.

Segueixen els entrenaments

En qualsevol cas, se seguirà entrenant i no estaran afectats els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos. "Som conscients de la situació que estem vivint i ho acceptem amb resignació", ha destacat el president de la UFEC, Gerard Esteva.

"Hem de deixar clar i ser contundents que l'esport no és el problema. Hem tingut casos, però hem actuat per garantir la traçabilitat i aplicat tots els protocols amb SGE i Salut", ha comentat Esteva.

Rugbi arxiu @ufec

Jugadors de futbol americà durant un partit / @UFEC

Un dels temes més polèmics i que els esportistes es queixen és que ja han pagat les fitxes i les mútues per aquesta temporada i ara han vist com no poden competir. Hi ha esportistes que fa mesos que es preparen per aquest moment i ara han vist com s'han truncat els seus plans.

Les competicions no professionals i base estaven a punt de reprendre l'activitat després de l'aturada el passat mes de març i ara han vist com hauran d'esperar, un mínim, de 15 dies més.