L’Espanyol ha estat capaç de capgirar el partit de la tercera ronda de l’Europa League contra el Zorya (3-1). Els catalans perdien a la primera part per la mínima, però els de David Gallego han estat més valents a la segona part. Ferreyra, Javi López i Matías Vargas han estat els autors d’uns gols que poden valer or.

El Zorya, millor que els rivals anteriors

L’esforç de la temporada passada, en què l’Espanyol va aconseguir entrar a Europa després de 12 anys, es podia quedar sense premi. Els catalans, després dels compromisos contra l’Stjarnan i el Lucerna, han afrontat l’última ronda classificatòria per l’Europa League, però el rival es preveia de més categoria que els anteriors.

wu lei espanyol zorya efe

El Zorya, segon classificat en la Lliga d’Ucraïna, és un equip físic però amb més talent individual que els futbolistes de l’Stjarnan i el Lucerna. L’Espanyol volia fer oblidar les males sensacions del cap de setmana amb la derrota contra el Sevilla i David Gallego ha volgut fer valdre el fons d’armari que té i ha fet rotacions.

El conjunt blanc-i-blau s’ha vist incomodat des del principi per una alta pressió del Zorya. Els pericos controlaven el matx amb la possessió i arribaven a l’àrea rival però sense massa claredat. Els ucraïnesos generaven perill i Gallego estava desconcertat amb el que podia passar. Minuts avorrits, de poc futbol, fins que en el minut 38, els visitants han obert la llauna.

Segona part revolucionària

Golàs de Kochergin que complicava la vida de l’Espanyol a Europa. Els catalans necessitaven canvis urgents i així ha estat. Els pericos han estat més valents en la segona part i no han parat de generar perill.

Javi Lopez Ferreyra Espanyol Zorya EFE

L’Espanyol s’ha aprofitat d’un rebot per començar la remuntada. Ferreyra ha fet l’1-1 de cap i ha canviat la dinàmica del partit. Els aficionats s’han animat amb el gol local i minuts més tard Javi López ha confirmat les bones sensacions amb un golàs. 2-1, però l’entrenador perico necessitava més, tenia més gana.

I els seus jugadors no l'han fallat. Matías Vargas s’ha encarregat de deixar el partit sentenciat posant la pilota a l’escaire. Eufòria a l’RCDE Stadium que veu més a prop classificar-se per la fase de grups de l’Europa League. El dijous vinent la tornada.