L'Espanyol s'ha estrenat amb derrota a la Lliga davant del Sevilla (0-2), un equip que no ha estat millor però que ha sabut aprofitar les seves poques ocasions. El conjunt de David Gallego ha dominat la possessió però ha pagat una falta alarmant de velocitat en la circulació de la pilota, fruit de la suplència d'homes com Sergi Darder o Esteban Granero.

Pel que fa al conjunt andalús -ple de cares noves- cal destacar l'actuació de Sergio Reguilón, lateral cedit pel Reial Madrid que ha completat una de les millors actuacions de la primera jornada del campionat.

Reguilón, el més viu

Els espectadors neutrals que hagin presenciat el partit entre l’Espanyol i el Sevilla hauran agraït –i molt– la presència de Reguilón a l’onze de Lopetegui. El lateral cedit pel Reial Madrid ha estat el protagonista absolut del primer temps i, a diferència dels altres 21 jugadors que han saltat al terreny de joc, ha mostrat un nivell d’intensitat impropi de la primera jornada de Lliga.

Des del carril esquerre, el futbolista del Sevilla ha superat constantment un maldestre Javi López i s’ha internat amb perill a l’àrea de Diego López. La primera ocasió, de fet, ha estat seva. En el minut 7, i després d’una bona incorporació en atac, ha pogut superar el porter gallec amb un xut ras, però la pilota l’ha desviat la defensa perica.

Reguilón Melendo Wu Lei Espanyol Sevilla EFE

El Sevilla es presentava a Cornellà El-Prat amb 7 cares noves respecte el curs passat –tres d’elles a la medul·lar–, fet que s’ha traduït en un ritme de joc molt baix. L’Espanyol, però, tampoc ha ofert res millor. Bloquejat per la poca velocitat amb la pilota d’homes com Víctor Sánchez o Javi López, els blanc-i-blaus han estat incapaços de connectar amb el Chucky Ferreyra, un davanter inoperant fora de l’àrea. Darder i Granero, mentrestant, s’ho miraven des de la banqueta.

Així, la primera ocasió dels de Gallego no ha arribat fins a la mitja hora de partit, quan el Monito Vargas ha posat a prova Tomas Vaclik amb un xut des de fora de l’àrea. El Sevilla, en canvi, ha tingut més sort.

En una primera part on no estava passant res, i just abans del descans, els andalusos s’han estrenat gràcies a Reguilón. Jesús Navas ha centrat una pilota a l’àrea petita, el debutant Luuk de Jong l’ha rematat i Diego López ha respost de manera brillant, però el lateral dels sevillans, atent al segon pal, ha marcat a porta buida.

Gallego paga la suplència de Darder

La segona part ha començat amb una molt bona notícia per l’Espanyol. Aquesta, però, ha durat pocs minuts. En el 54, Ferreyra s’ha anticipat a Diego Carlos a l’interior de l’àrea del Sevilla i, després d’un rebot, la pilota ha tocat el braç del central brasiler. Martínez Munuera ha assenyalat penal, però després de revisar l’acció al VAR –i amb bon criteri– ha corregit la seva decisió perquè existia una falta prèvia del davanter argentí. L’acció, això sí, ha fet entrar en ebullició l’RCDE Stadium.

L’acció del penal frustrat, però, ha estat un miratge. L’Espanyol seguia sense trobar la porteria de Vaclik i, per aquest motiu, Gallego ha substituït Víctor Sánchez per Darder. El migcampista balear havia de ser la recepta contra el pobre joc interior dels pericos, però el canvi no ha acabat de funcionar.

És cert que l'Espanyol ha tingut la pilota, però en cap moment ha controlat el partit. De fet, en el 72, Nolito ha pogut sentenciar el duel en un contraatac que ha desaprofitat de manera estrepitosa.

ferreyra espanyolm sevilla efe

A la desesperada, Gallego ha apostat pel davanter del filial Víctor Campuzano -autor de dues dianes contra el Lucerna- però la seva aportació aquest cop ha estat insuficient. L'Espanyol s'ha adonat progressivament que rescatar un punt era pràcticament impossible i, a més, ha acusat l'esforç físic de les rondes prèvies de l'Europa League.

Abans d'acabar, Nolito ha sentenciat el partit en un contraatac que ha culminat amb dos retalls i un xut amb l'interior dins de l'àrea perica.

La derrota contra el Sevilla té poca transcendència perquè ha tingut lloc a la primera jornada, però servirà perquè els directius blanc-i-blaus reflexionin. L'equip necessita reforços en totes les línies ofensives, especialment després de l'adeu del Panda. Ferreyra, si no rep pilotes, és inoperant.