Després de la meritòria victòria contra l'Athletic Club de Bilbao a la jornada passada amb un gol de Braithwaite (0-1), l'Espanyol rebia aquest dissabte un Sevilla molt tocat, fins al punt que es donava per fet que Julen Lopetegui seria acomiadat si no s'emportava els 3 punts del RCDE Stadium. Malgrat que el Sevilla, per plantilla i pressupost, és superior, l'Espanyol era el favorit per com arribaven ambdós equips al partit. La realitat, en canvi, ha estat diferent, i ja s'ha començat a veure quan encara no havien transcorregut dos minuts de partit, quan el Sevilla ha posat el 0-1.

El Sevilla, però, també ha demostrat ser un equip de vidre, ja que l'Espanyol només ha necessitat passar del 0-3 a l'1-3 per esfondrar-se, fins al punt d'haver de patir per guanyar un partit que tenia sentenciat. Els de Diego Martínez, doncs, han aconseguit convertir la sensació final de la derrota, ja que ha passat del desastre a demostrar que els rivals de l'Espanyol hauran de suar sang per superar-los.

Espanyol Sevilla Liga EFE
Els jugadors del Sevilla, celebrant un gol contra l'Espanyol / Foto: EFE

D'un Sevilla devastador...

Des d'un primer moment ja s'ha pogut veure que no seria una tarda fàcil per a l'Espanyol. Abans de complir-se el minut 2, el Sevilla s'ha avançat al marcador, després d'una jugada col·lectiva preciosa que ha acabat Erik Lamela amb èxit. El conjunt de Diego Martínez ha intentat reaccionar, però ha xocat amb un Sevilla molt ben posicionat. Els de Lopetegui, a més, han estat capaços de sortir al contraatac, com el que han fabricat en el minut 15, en el qual En-Nesyri ha disparat a les mans d'Álvaro.

I al minut 27 ha arribat el 0-2, en una jugada d'estratègia. En-Nesyri remata amb el cap un llançament de córner i Carmona marca amb la punta de la bota. El gol ha augmentat el ritme del partit, ja que l'Espanyol ha intentat reaccionar a base d'intensitat, deixant més espais per al Sevilla. Al minut 40 ha estat a punt d'arribar el 0-3, però En-Nesyri i Isco no han arribat a la passada de Lamela. Finalment, i després d'un tret de Joselu al pal, el Sevilla ha aconseguit el tercer, després d'una errada de Cabrera que Carmona no ha desaprofitat. L'error li ha passat factura a Cabrera, que a partir d'aquell moment ha estat xiulat per l'afició local. Semblava que el partit estava sentenciat, però just abans del descans l'Espanyol ha aconseguit l'1-3, en un penal per unes mans que Joselu no ha desaprofitat.

Braithwaite Espanyol Sevilla EFE
Braithwaite ha marcat el 2-3 en l'Espanyol-Sevilla / Foto: EFE

... a la gran reacció de l'Espanyol

El gol de Joselu ha donat oxigen a l'Espanyol, que a la segona part ha sortit a per totes, conscient que amb 1-3 tenia molt més a guanyar que a perdre. I els de Diego Martínez han trobat el premi a la insistència, ja que Braithwaite no ha desaprofitat en rebuig curt de Bono per marcar el 2-3 i fer embogir el RCDE Stadium. Durant uns minuts ha semblat que l'empat era qüestió de temps, però Lopetegui ha aconseguit trencar el ritme, fent canvis i ordenant als seus jugadors que calmessin els ànims amb llargues possessions.

El Sevilla ha hagut de jugar els últims minuts amb 10, ja que Lamela ha estat expulsat, i malgrat que els de Lopetegui han pogut marcar en un contraatac, en el qual Álvaro ha evitat el 2-4 d'En-Nesyri, els últims instants ha estat un constant de l'Espanyol, que ho ha intentat tot per empatar. No ho ha aconseguit, però almenys ha convertit una golejada en contra a una de remuntada a mitges.