L’Espanyol ha perdut contra la Reial Societat (3-2) en l’últim partit de la primera volta de la Lliga Santander. A Anoeta, els de Rubi han pagat uns sis minuts inicials dramàtics en els quals el conjunt basc s’ha posat per davant amb dues dianes. La fe de l’equip i una actuació de categoria de Melendo han permès somiar en la remuntada, però a la segona part Willian José ha castigat un Espanyol que tanca un pèssim balanç de 3 punts dels últims 21 possibles.

Sis minuts per oblidar

La primera part no ha pogut començar pitjor pels interessos de l’Espanyol. Amb Marc Roca, Sergi Darder, Esteban Granero i Óscar Melendo a la sala de màquines, l’onze de Rubi convidava a pensar que l’Espanyol dominaria el duel des del primer moment, però la realitat ha estat ben diferent.

Quan només s’havien disputat tres minuts de partit Willian José ha rematat un servei de córner al pal i Mikel Merino, com si fos un davanter, ha caçat la pilota a l’interior de l’àrea petita per posar per davant la Reial. L’inici de partit era nefast, però encara podia ser pitjor.

willian jose reial societat efe

Tres minuts després de l’acció del gol, David López ha posat el braç de manera absurda en una centrada i del Cerro Grande, amb l’ajuda del VAR, ha assenyalat penal. Willian José no ha tingut pietat i ha marcat la seva cinquena diana de la temporada per signar el 2-0. Només havien passat set minuts i l’Espanyol ja necessitava tres gols per remuntar.

Dos gols per creure en la remuntada

Les dos plantofades han deixat els homes de Rubi completament estabornits durant la primera mitja hora. La Reial, en canvi, aprofitava la profunditat de Januzaj i la desimboltura del joveníssim Aihen per castigar la defensa perica. Amb Mario Hermoso recuperant-se de la seva lesió i Óscar Duarte de baixa per unes molèsties al pubis, Rubi no ha tingut més remei que alinear a Naldo. El brasiler no ho sabia, però la seva aportació acabaria sent clau.

Quan el conjunt basc estava més còmode, l’Espanyol ha trobat aigua enmig del desert. En un servei de córner, Naldo s’ha elevat per sobre de tothom i ha perforat la porteria de Rulli amb un gran cop de cap. Era el 2-1.

espanyol reial societat naldo efe

Rubi somiava i la Reial –el pitjor local de la Lliga– començava a reviure fantasmes del passat. El cert és que la preocupació de l’afició basca estava justificada. Quan només quedava un minut del primer temps, Baptistao ha rematat una centrada al travesser i Llorente, intentant rebutjar la pilota, s’ha acabat marcant a la seva porteria. L’Espanyol, contra tots els pronòstics, arribava al descans amb un somriure d’orella a orella.

Nova desconnexió fatal

A la segona part, però, l’Espanyol no ha aprés dels errors. Tot i que Melendo ha meravellat amb el seu joc entre línies, la resta de l’equip no l’ha acompanyat i el conjunt de Rubi no ha tardat en pagar-ho.

Ha estat en el minut 63. Merino ha centrat una pilota al segon pal i Willian José només l’ha hagut d'empènyer al fons de la porteria. L’Espanyol, tot i que havia fet el més difícil, havia de tornar a remuntar.

Els miracles, però, no succeeixen dues vegades. Tot i que la Reial Societat s’ha quedat amb deu per l’expulsió de Merino, que ha trepitjat l’omnipresent Melendo, l’Espanyol no ha trobat l’empat. Ho ha pogut aconseguir Dídac Vilà rematant un servei de córner quan només quedaven deu minuts, però el seu cop de cap ha sortit desviat.

L’Espanyol torna a perdre i reviu els fantasmes del 2018. Semblava que els homes havien deixat enrere la pèssima dinàmica del desembre gràcies a la victòria contra el Leganés a Cornellà El-Prat, però contra la Reial els de Rubi han tornat a decebre.

Els periquitos tanquen la primera volta en la desena posició, just a l’equador de la classificació. Amb 24 punts, es poden permetre el luxe de somiar amb Europa però no poden oblidar-se d’un descens que cada dia és més a prop.