L’Espanyol ha tornat a perdre dos punts per no saber jugar per davant al marcador. La Reial Societat ha aprofitat els dubtes posteriors al gol de Pablo Piatti (0-1) per empatar i, fins i tot, tenir diverses ocasions per guanyar. Els blanc-i-blau sumen dos punts en tres partits de Lliga i es tornen a mostrar incapaços de superar els fantasmes del passat.

Quique Sánchez Fores no es casa amb ningú. L’entrenador de l’Espanyol només ha necessitat tres partits de Lliga per demostrar que no entén de privilegis ni de protegits. Contra la Reial Societat ha donat entrada a l’onze inicial a Diego i David López. El cas del porter sorprèn perquè Roberto Jiménez era una petició del propi Quique però només ha trigat dos partits en asseure’l a la banqueta.

L’Espanyol busca una revolució que no troba. Avui en dia només són noms diferents que practiquen un futbol que s’assimila, perillosament, al de la temporada passada. Un equip inoperant en atac durant els primers 45 minuts que no ha estat capaç d’inquietar la porteria del porter argentí Gerónimo Rulli.

Victor Sánchez ha tornat a ocupar el lateral esquerre convertint-se en el millor de l’Espanyol. El rendiment de Víctor és una de les millors notícies d’aquest inici de temporada. Al mig del camp, el jove Marc Roca ha repetit com a titular després d’estrenar condició contra el Màlaga al RCDE Stadium. Al davant, Gerard Moreno i Leo Baptistao, dues de les grans esperances del nou projecte.

Sense idees

Reial Societat i Espanyol han protagonitzat una primera part on les ocasions i l’espectacle han brillat per la seva absència. Els dos equips no tenien clar què fer amb la pilota i els atacs morien abans de néixer. El 'migcampisme' ha ofegat qualsevol intent de desnivellar el 0-0.

Els blanc-i-blaus no passaven problemes en defensa però eren del tot incapaços de sacsejar el marcador. Hernán Pérez no ha tingut el dia més lúcid i Baptistao i Moreno havien de baixar a rebre pilotes al mig del camp per entrar en joc. Totes les possessions eren estèrils i el problema ‘periquito’ no tenia fàcil solució.

Piatti il·lumina el camí

L’Espanyol ha trobat el camí del gol a través de l’única manera que podia fer-ho. Amb una genialitat. Una jugada aïllada sense necessitar trenar dues passades. Pablo Piatti ha caçat una pilota morta a la frontal de la Reial per fer amb la cama dreta, la seva maldestra, el 0-1 al minut 62. Un xut potent des de 15 metres que ha entrat fregant el pal esquerre de Rulli.

El gol no ha servit perquè els homes de Quique agafessin el control del partit. Mateixa dinàmica i sense assumir responsabilitats. Tot i moure la banqueta, l’Espanyol no ha estat capaç d’adormir el partit a través de la pilota. Tot el contrari. L’ha regalat i la Reial Societat ha començat a inclinar el camp.

Willian José ha confirmat els mals auguris. Amb una rematada de cap impecable, el davanter ha fet el gol de l’empat. Resultat just a falta de 12 minuts. S’obria un partit nou amb l’Espanyol jugant a retenir el punt.

Javi Fuego ha vist dues targetes grogues en poc més de cinc minuts i ha deixat l’equip amb 10 homes en els últims minuts. L’Espanyol ha renunciat a atacar donant el punt per bo. Un premi valuós després de veure com ha acabat el partit però que, vist amb perspectiva, és poc per un equip que ha d’aspirar a ser protagonista.