L'Espanyol ha empatat contra l'Osca a l'RCDE Stadium (1-1) i, tot i que enllaça quatre partits sense perdre, marxa cap a casa amb la sensació que les coses no s'han fet bé. Els de Rubi s'han avançat a la primera meitat gràcies a un gol del pirata Granero, que ha utilitzat el seu periscopi per clavar una falta directa a l'escaire de la porteria aragonesa. Més tard, però, els visitants han empatat el partit en el primer minut del segon temps i l'Espanyol ja no ha estat capaç de reaccionar.

Tranquil·litat i gol

A la primera part l’Espanyol ha semblat, per fi, el conjunt que va enlluernar el futbol espanyol durant el primer tram de la temporada. Rubi ha alineat un centre del camp molt talentós, amb Marc Roca, Esteban Granero, Sergi Darder i Óscar Melendo comandant l’equip i l’aposta, com era d’esperar, li ha sortit bé.

Des del primer moment, els futbolistes blanc-i-blaus s’han imposat a l’Osca i, tot i que la superioritat en el joc no s’ha traduït en grans ocasions de gol, el control el partit ha estat sempre seu.

Els dos primers avisos de l’equip de Rubi els ha provocat l’home de moda, el davanter Wu Lei. El xinés desperta passió al seu país i també a l’RCDE Stadium, on ha demostrat que té nivell per consolidar-se a l’elit de la Lliga. L’ex del Xangai SIPG ha pogut fer el primer gol del partit en un xut amb rosca al minut 9 i posteriorment amb una gran volea des de l’interior de l’àrea en el 14, però no ha tingut sort.

granero hermoso espanyol osca efe

La falta de punteria que li ha faltat per estrenar-se li ha sobrat a Esteban Granero, que a l’equador del primer temps ha enviat una falta directa a l’escaire dreta de Roberto Santamaría per fer el primer gol del partit.

Per primera vegada en molt de temps, l’Espanyol respirava tranquil i gaudia d’un escenari favorable. Sense la pressió del marcador en contra i davant d’un Osca inofensiu, els pericos han volat cap al vestidor amb la sensació d’haver fet els deures amb solvència.

Condemnats per un ma inici

Les coses, però, mai són tan senzilles. Quan només s’havia disputat un minut de la segona part Xabi Etxeita ha aprofitat una pilota morta dins de l’àrea de l’Espanyol per afusellar Diego López, que fins aleshores no havia hagut d’actuar en pràcticament cap ocasió.

El gol de l’Osca ha deixat estabornit l’Espanyol, que un dia més havia de lluitar contra vent i marea per aconseguir uns tres punts que, en principi, semblaven assequibles.

La rebel·lió perica l'ha comandat Wu Lei. El xinès, ràpid, elèctric i vertical, ha buscat el 2-1 en el minut 62 amb una gran jugada personal que ha acabat al pal. Se li resisteix el gol al davanter, que encara no s'ha pogut estrenar com a blanc-i-blau. La seva valentia, això sí, ha despertat l'Espanyol.

wu lei espanyol efe

El problema és que l'equip de Rubi suma massa setmanes sense aconseguir un triomf fàcil. La qualitat d'homes com Borja Iglesias o Darder pot decidir partits, sí, però no sempre poden aparèixer en el moment indicat. El Panda, gairebé sempre letal, ha perdonat el seu gol en una rematada de cap quan quedaven menys de deu minuts.

L'Espanyol, a més, ha estat de sort. El Cucho Hernández, just després d'entrar, també ha pogut donar els tres punts a l'Osca amb una rematada de cap que no ha entrat de miracle.

Els de Rubi se situen en 13a posició, amb un bon coixí de punts sobre el descens però allunyats de les places europees que, fa menys de dos dies, la plantilla començava a mirar amb encís. L'Osca, per part seva, segueix cuer però manté un bri d'esperança per mantenir-se a Primera Divisió.