Queda un últim tren per a Europa i l'Espanyol l'ha agafat. Els pericos han guanyat al RCDE Stadium a l'Atlètic de Madrid per 3-0 després d'una segona part espectacular i en què els madrilenys han estat irreconeixibles. Jugada individual de Pedrosa que ha finalitzat amb gol en pròpia de Godín i doblet de Borja Iglesias, que ha recuperat la seva millor versió.

L’Espanyol ha rebut un dels rivals més complicats de la Lliga, com és l’Atlètic de Madrid, segon classificat. Després del derbi contra el Barça, el conjunt blanc-i-blau volia allargar la bona ratxa de sis partits sense conèixer la derrota i d’aquesta manera no perdre l’esperança per classificar-se per Europa.

Un Espanyol d'estrena

Els del Cholo, sense opcions a la Lliga, Copa del Rei i Champions, volien certificar la segona posició i almenys estar per sobre de l’etern rival, el Reial Madrid. Els matalassers han sortit a mossegar i han pogut obrir la llauna en els primers minuts amb ocasions de Morata i Koke, però Diego, primer, i Hermoso, després, ho han evitat.

Wu Lei Griezmann Espanyol Atlètic EFE

L’Espanyol volia treure la superioritat a l’Atlètic i Borja Iglesias i Wu Lei ho han provat apropant-se a l’àrea d’Oblak, però els davanters pericos eren inofensius. Quan s’estava arribant al descans, Lemar ho ha tornat a provar amb un xut que ha refusat amb dubtes Diego López, i just abans del xiulet final de la primera part, alegria blanc-i-blava.

Pedrosa ha agafat la moto per la banda esquerra i ha posat la directa. Els defenses intentaven punxar-li les rodes, però l’habilitat del jove futbolista l’ha fet plantar-lo a l’àrea d’Oblak i la seva centrada a la recerca d’un aliat no ha arribat. Pedrosa té la fortuna que Godín intenta refusar la pilota i es fa gol en pròpia.

La millor versió de l'Espanyol

S’ha avançat l’Espanyol, però els catalans tenien present que havien perdut 25 punts en tota la Lliga quan havien obert la llauna i aquest partit no el volien perdre. Simeone ha mogut files per remuntar el matx i ha tret Savic, un central, per Correa, un extrem, però s’ha trobat amb la millor versió de l’Espanyol.

borja iglesias oblak espanyol atletic madrid efe

Melendo, amb la seva qualitat, ha fet una assistència perfecta per Borja i en el mà a mà, el Panda no ha fallat. Gran gol del gallec i 2-0 en el lluminós. Els catalans ho han seguit provant i han tingut l'opció d'ampliar el marcador i ho han fet. Gol de Borja Iglesias de penal i 3-0.

L'Espanyol ha estat d'estrena aquest dissabte i ha presentat la primera equipació de la temporada vinent, la 2019/2020. Les opcions a Europa encara són possibles i el proper rival a la Lliga és el Leganés. Els pericos volen seguir somiant.