L'Espanyol s'ha situat segon a la classificació de la Lliga Santander després de derrotar l'Athletic Club al RCDE Stadium amb un gol d'un incombustible Borja Iglesias (1-0). Una victòria per seguir somiant i per seguir guanyant sense oposició a casa.

El sisè gol del davanter blanc-i-blau aquesta temporada ha descol·locat el conjunt basc. Els d'Eduardo Berizzo han intentat sobreposar-se, però l'amfitrió s'ha crescut a mesura que avançaven els minuts. El conjunt basc, que no guanya al feu perico des de fa 20 anys, segueix amb els mals resultats i es queda més a prop del descens.

L'Espanyol mana sense oposició

Espanyol i Athletic han protagonitzat un inici de partit són presses. Gairebé sense pausa al mig del camp, amb faltes i centres sense intenció de tots dos conjunts com a màxims arguments ofensius. Aviat ha arribat el primer contratemps per a Berizzo amb la lesió de Yeray al minut 17.

No ha estat un partit idíl·lic per l'amfitrió, acostumat a tenir la pilota. La pluja no ha ajudat a incrementar les revolucions i les oportunitats, que han estat escasses al RCDE Stadium. Tampoc era el millor escenari per a l'Athletic, que a força de joc directe ha buscat trencar la seva dinàmica d'empats a la Lliga.

El partit estava encallat i necessitava un revulsiu. Borja Iglesias ha acceptat la responsabilitat d'agitar el xoc i ha signat el primer i únic gol del partit de cap després d'una centrada de Dídac Vilà al minut 42. Un pal de Williams per part de l'Athletic abans del descans i poc més. L'Espanyol ha seguit amb el domini i les ocasions més clares. I Rubi, que segueix comandant amb mà de ferro el conjunt català, fins i tot s'ha permès premiar Puado, autor del gol a la Copa del Rei contra el Cadis, amb els últims dotze minuts de partit.

Nova victòria a casa, la cinquena, invictes a Cornellà i el somni europeu segueix. L'Espanyol acaba l'onzena jornada a la segona posició de la classificació a només tres punts del líder, el Barça.