L'Espanyol ha viscut una de les temporades amb més canvis pel que fa la confecció de la plantilla. Amb l'arribada de Chen Yansheng a la presidència, el club ha incorporat jugadors que fa temps era molt difícil pensar que poguessin vestir la samarreta blanc-i-blava. A més, a això s'ha afegit la ferma aposta pel filial, on fins a quatre jugadors han acabat entrant en els plans de Quique Sánchez Flores. 

Tot i així, cap del jugadors amb els perfils esmentats anteriorment ha estat qui més minuts ha disputat aquesta temporada. Gerard Moreno s'ha convertit en l'home de confiança de Quique, jugant un total de 3.400 minuts i marcant 13 gols, a només dos de batre el rècord de Tamudo (15) de la temporada 2006/07. Al davanter català el segueixen quatre fitxatges per completar el top5 de jugadors amb més protagonisme durant l'any.

Per contra, no tots han tingut la mateixa sort, i jugadors com Rubén Duarte o Víctor Álvarez -ambdós ja fora de l'equip- han tingut una escassa participació tot i gaudir d'oportunitats a la Copa de Rei, on per per desgràcia seva, l'Espanyol va caure a la primera fase davant l'Alcorcón. 

Encert en els fitxatges

La feina de l'exdirector esportiu del club, Ángel Gómez, que va ser cessat al novembre de l'any passat, ha acabat donant els seu fruits. Gran part dels fitxatges han respost en el camp, tot i que també hi ha excepcions. Tant el porter Roberto, que va veure com Diego López li guanyava la titularitat, com Álvaro Vázquez, han tingut un rol secundari.

Diego López, Diego Reyes i David López s'han convertit en peces clau. També cal remarcar el bon paper de Pablo Piatti, tot i que les lesions no l'han acabat de respectar. 10 gols i 10 assistències de l'argentí han estat motius de pes perquè el club decidís comprar els seus drets al València ja que la temporada passada va jugar cedit a Cornellà. 

Explosió de jugadors del filial 

Si per algun aspecte s'ha caracteritzat el nou Espanyol ha estat per la ferma aposta pel planter. Quique ha fet debutar fins a quatre jugadors del filial (Marc Roca, Aarón Martín, Óscar Melendo i Marc Navarro), a més de convocar el porter Andrés Prieto i el defensa Antonio Cristian. Tan bon resultat han donat aquests quatre jugadors que passaran a tenir fitxa del primer equip la temporada vinent. 

Durant la pretemporada s'haurà de veure si tots comencen la Lliga amb Quique, o si pel contrari, busquen més minuts amb una sortida en forma de cessió. Una decisió que dependrà molt de les arribades, totes encara per concretar.