Espanya ha estat superior a Suècia però s'ha acabat estavellant en el debut a la Eurocopa (0-0). Impotència i decepció espanyola després de veure que tot i ser superiors en futbol, el porter Robin Olsen ha estat un mur que ningú ha pogut batre.

Espanya mereix més

Quart dia d'Eurocopa i debut d'Espanya. El combinat dirigit per Luis Enrique ha debutat amb experiència i joventut. Tot ganes de reivindicar-se a Sevilla després d'uns últims partits que havien generat dubtes. I amb els dos blaugrana presents en l'onze titular.

Tot i que des del primer minut el domini i les ocasions han estat espanyoles, ha costat veure ocasions clares. El català Dani Olmo i Koke han estat un perill constant perquè apareixien per tot arreu, igual que Ferran Torres i el capità Jordi Alba, centrant constantment des de la banda. I quan el gol estava més a prop, ha aparegut la ineficàcia de Morata.

Morata seleccion espanola Espana EFE

Álvaro Morata durant el partit entre Espanya i Suècia / EFE

La possessió ha estat monopolitzada pel conjunt de Luis Enrique. La roja no ha patit ni ha tingut por a buscar el gol. I encara que Suècia s'ha tancat totalment al voltant de la seva àrea, alguna errada podria haver-li costat molt cara a Espanya. Just abans del descans Isak ha xutat una pilota que anava a gol però Diego Llorente ha salvat in extremis desviant-la al pal.

Espanya ha topat una vegada i una altra amb la defensa sueca. I quan la superava, allà estava el porter Olsen, que començava la seva exhibició. Semblava que els 12.516 aficionats presents a La Cartuja no acabaven de convertir-se en el dotzè futbolista.

Espanya xoca contra el mur Olsen

Però la bona actitud mostrada per Espanya a la primera meitat no ha seguit al segon temps. L'equip espanyol ha perdut frescor, s'ha ofuscat amb la pilota als peus i ha notat com passaven els minuts i no podien fer res.

Seleccion espanola Espana Suecia EFE

Olsen a terra després d'aturar una rematada de Dani Olmo / EFE

Suècia ha jugat el seu millor joc defensiu. Tancats i sense escletxes. I quan cometien errades allà estaven el seu porter o jugadors rivals com Morata —xiulat per l'afició present a La Cartuja— s'encarregaven de desaprofitar ocasions claríssimes per deixar el marcador igual com estava.

Espanya també ha comès alguna errada més en defensa, però Berg també imitava Morata i fallava un gol cantat. Després molts canvis i poques solucions. Thiago, Sarabia, Gerard Moreno, Oyarzabal i Fabián Ruiz han entrat al camp. I la selecció espanyola ha canviat una mica d'actitud però Suècia treia encara més aigua d'un vaixell que semblava no enfonsar-se mai.

I en els últims minuts ha arribat el setge espanyol. Gerard Moreno ha tingut dues ocasions de gol molt clares, també una altra Sarabia, però el porter Olsen ha demostrat ser un mur infranquejable. Al final, res a fer. Espanya ha merescut la victòria contra Suècia però finalment s'ha estavellat en el debut a l'Eurocopa.

Imatge principal: Álvaro Morata amb la mà tapant-se la cara i Jordi Alba de fons / EFE