La selecció espanyola perd de manera inesperada contra Suïssa en la penúltima jornada de la Nations League (1-2). Els gols de Manuel Akanji i de Breel Embolo han estat suficients per fer estèril la diana de Jordi Alba. I ara Espanya s'ho jugarà tot contra Portugal.

Akanji sorprèn Espanya

Sis jugadors del Barça han estat convocats per Luis Enrique Martínez i els sis han estat titulars. Jordi Alba, Eric Garcia, Sergio Busquets, Pablo Gavi, Pedri González i Ferran Torres han estat protagonistes en un duel decisiu disputat a La Romareda, on s'han vist clarament les intencions dels dos equips.

Eric Garcia Breel Embolo España Suiza / Foto: EFE
Eric Garcia jugant contra Suïssa / Foto: EFE

La selecció espanyola ha estat dominadora, marejant el rival i molt més ofensiva. Mentre que els suïssos han estat esperant l'errada espanyola per fer mal. Els uns, buscant la fase final de la competició; i els altres intentant evitar el descens.

Però el combinat espanyol, jugant amb un atac format per Ferran Torres, Marco Asenio i Pablo Sarabia, ha tingut molta presència al mig del camp i molt poc a l'àrea rival. Sense xuts i patint més del compte. Perill de Embolo i de Djibril Sow. I un impenetrable mur d'Akanji, el nou central del Manchester City de Pep Guardiola, sempre molt atent des de la defensa Suïssa.

Precisament ha estat el mateix Akanji qui després d'un córner al minut 21 ha fet el primer gol del partit. Rematada de cap a plaer des de la zona central i la pilota que no la pot aturar Unai Simón. Massa premi per tan poc futbol. Però Espanya ha hagut de refer-se i d'intentar donar-li la volta al marcador, ja que en el duel entre Portugal i la República Txeca, els portuguesos també s'havien avançat (i han acabat imposant-se per 0-4).

Manuel Akanji Breel Embolo España Suiza / Foto: EFE
Manuel Akanji i Breel Embolo celebrant el primer gol de Suïssa / Foto: EFE

Però una Espanya dominadora, amb un 74% de la possessió i gairebé 400 passades en la primera part, que era el triple que els que havia fet Suïssa, no ha pogut retallar distàncies. No hi ha hagut cap xut espanyol entre els tres pals en els primers 45 minuts.

Reacció insuficient d'Espanya

La selecció espanyola, però, a la segona meitat ha sortit amb una marxa més. Atac rere atac, però sense crear cap ocasió clara. I ha estat al minut 55, després d'una combinació entre Asensio i Jordi Alba, que ha acabat amb el gol del lateral català del Barça. I sí, ha estat el primer xut espanyol entre els tres pals.

Però l'alegria ha durat ben poc perquè quatre minuts després, en un altre córner, Akanji ha guanyat la posició, ha perllongat la pilota i Embolo s'ha trobat el segon gol suís gairebé sense voler. Massa fragilitat defensiva d'Espanya, que ha estat a punt de veure com Ruben Vargas feia el tercer poc després.

Marco Asensio Jordi Alba España selección española / Foto: EFE
Marco Asensio i Jordi Alba celebrant el gol de la selecció espanyola / Foto: EFE

El debutants Borja Iglesias i Nico Williams, a més de Yeremy Pino, Marcos Llorente i Carlos Soler han entrat al camp. Atac total de la selecció espanyola. I el pla a la desesperada de Luis Enrique ha fet un altre tomb a falta de poc menys de mitja hora per al final.

Espanya ha tingut ocasions i ha fet perillar la porteria de Yann Sommer, però el gran guanyador ha estat el combinat suís. Primera victòria de Suïssa en territori espanyol i Espanya que està obligada a guanyar el proper dimarts a Portugal per jugar la final de la Nations League.