La selecció olímpica espanyola ha empatat contra el combinat del Japó (1-1), en l'únic amistós abans de començar els Jocs Olímpics de Tòquio. El gol de Carlos Soler ha igualat la diana en la primera part de Ritsu Doan en un partit que ha servit per donar minuts a gairebé tothom.

Equip competitiu però amb rotacions

Amb un onze molt competitiu, però amb teòrics titulars a la banqueta com Pedri, Oyarzabal o Eric Garcia, l'Espanya olímpica dirigida per Luis de la Fuente ha començat el partit atacant i dominant. Rafa Mir i Ceballos han tingut les primeres ocasions dels espanyols però els japonesos veien que Espanya no marcava i s'han començat a animar.

Els nipons es defensaven i sortien al contracop amb velocitat, aprofitant l'electricitat del madridista Kubo i de Ritsu Doan, l'extrem de PSV, segurament els jugadors més destacats dels amfitrions dels Jocs, a banda dels veterans Yoshida i Sakai en defensa. L'aturada per hidratació a la mitja hora de partit no ha anat bé als espanyols, que han tornat adormits al terreny de joc i els locals ho han aprofitat a la perfecció. Després d'avisar un parell de vegades, Doan ha culminat una bona jugada col·lectiva amb un xut a l'escaire que no ha pogut aturar Unai Simón i ha enviat el partit al descans amb avantatge pels japonesos.

Amb l'objectiu de que tots els futbolistes arribin amb ritme als Jocs Olímpics els canvis han estat una tònica habitual a la segona part, tenint en compte que el d'avui és l'únic amistós abans del debut oficial. Espanya ha fet tres canvis al descans, i dos més abans del 60, i han començat a arribar les ocasions.

Oyarzabal i Bryan Gil han donat més mobilitat a l'atac de la Roja, però el gol seguia sense arribar. L'entrada del davanter de l'Espanyol Puado, recentment renovat pels pericos fins 2025, i del blaugrana Pedri, ha atorgat definitivament la pilota a Espanya, i el gol ha acabat caient.

Una genial passada de Pedri cap a l'exlateral del Barça Miranda ha servit perquè Puado rematés amb l'esquerra i Carlos Soler acabés apuntant-se el gol després que la pilota li rebotés abans d'entrar. A menys d'un quart d'hora pel final, el gol ha servit perquè Espanya i Japó signessin les taules en l'únic amistós abans dels Jocs.

El combinat espanyol debuta el dijous dia 22 contra Egipte a les 9:30h del matí en horari peninsular.

Imatge principal: Carlos Soler i Javi Puado celebrant el gol d'Espanya / @Sefutbol